Najnovije

HAOS NA KOSOVU: Opština Leposavić u "Asocijaciji kosovskih opština"

Kako su mnogi najavili, današnji sastanak u Briselu između glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija, treba da pokaže da li su strane spremne na deeskalaciju situacije na severu. Uprkos tome lokalna Skupština u opštini Leposavić danas je zatražila prijem u tzv. Asocijaciju kosovskih opština.
Prizor iz Prištine (Foto: Skrinšot)

Prizor iz Prištine (Foto: Skrinšot)

Potpredsednik Samoopredeljenja u Južnoj Mitrovici Aljban Uka izjavio je da je Skupština Opštine Leposavić zatražila prijem u tzv. Asocijaciju kosovskih opština.

Prema njegovim rečima odbornici u ovoj opštini, čiji su članovi nakon napuštanja Srba početkom novembra prošle godine samo Albanci, jednoglasno su doneli odluku o prijemu u ovu asocijaciju.

„Skupština opštine Leposavić glasala je za učlanjenje ove opštine u Zajednicu opština Kosova“, napisao je Uka na svom nalogu na društvenim mrežama.

Krajem avgusta opština Severna Mitrovica, na zahtev novoizabranog gradonačelnika Erdena Atića primljena je u Asocijaciju, što je od strane mnogih međunarodnih predstavnika ocenjeno kao korak koji ne smiruje tenzije već pospešuje dalju eskalaciju situacije u opštinama na severu Kosova i Metohije.

Srbi još od kraja maja svakodnevno protestuju ispred opština Leposavić, Zvečan i Zubin Potok tražeći povratak na svoja radna mesta sa kojih su silom isterani od strane specijalnih jedinica tzv. kosovske policije koje su i danas prisutne u opštinskim zgrada, uprkos tvrdnjama Aljbina Kurtija da je situacija mirna te da su se specijalci u dva navrata za po 25 posto povukli iz ovih zgrada.

Pročitajte OVDE o borbama na Kupjanskom pravcu 

Izvor: Sputnjik 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA