Najnovije

RUSKA PORUKA AMERIKANCIMA! Nećete više vi da odlučujete

SAD pokušavaju da predstave produktivan dijalog između Rusije i Severne Koreje kao faktor nestabilnosti u svetu, kaže ruski ambasador u Vašingtonu.

Ocena Vašingtona o poseti severnokorejskog lidera Kim DŽong Una Rusiji je manifestacija njegove dvoličnosti. Moskva će sama odlučiti s kim će sarađivati, izjavio je ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov.

Naime, potpredsednica SAD Kamala Haris izjavila je da bi sastanak severnokorejskog lidera Kim DŽong Una sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom bio "ogromna greška". Haris je dodala da "čvrsto veruje da će i Rusiju i Severnu Koreju ovo dodatno izolovati".

Kako je Antonov naveo, SAD pokušavaju da predstave produktivan dijalog između Rusije i Severne Koreje kao faktor nestabilnosti u svetu.

"Sjedinjene Države nemaju pravo da nas uče kako da živimo. Rusija, odgovorna nuklearna sila, stalna članica Saveta bezbednosti UN, sposobna je da samostalno odlučuje s kim će komunicirati", poručio je Antonov.

Ruski diplomata je dodao da je negativna reakcija iz Vašingtona i pokušaj da se konstruktivna interakcija Ruske Federacije i Severne Koreje predstavi kao faktor rizika za globalnu stabilnost, još jedan primer licemerja.

"Kako se, u ovom slučaju, mogu oceniti američke akcije za formiranje vojnih koalicija u azijsko-pacifičkom regionu i pripremi velikih vežbi u blizini Korejskog poluostrva uz angažovanje strateških sredstava?", upitao je ruski ambasador i dodao da takva dvoličnost odavno nikoga ne iznenađuje.

Prema njegovim rečima, Amerikanci mogu da isporučuju oružje na žarište, odnosno u Ukrajinu, ali je ruska vojno-tehnička saradnja sa inostranstvom, po logici administracije, protivzakonita.

Antonov je istakao da je vreme da SAD "odbace politiku sankcija" i razmišljaju o izgradnji ravnopravnih odnosa sa svim državama na principu nedeljive bezbednosti. 

"Više neće biti moguće sačuvati unipolarnu dominaciju koju toliko vole zvanični krugovi", zaključio je on.

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se u sredu sa severnokorejskim liderom Kim DŽong Unom na kosmodromu Vostočni u Amurskoj oblasti. Lideri su vodili pregovore prvo u proširenom formatu, uz učešće delegacija, a zatim u formatu tet-a-tet.

Glavna tema razgovora bio je razvoj bilateralnih odnosa.

UGURAO ZELENSKOG U SUKOB: Sad tvrdi da su "Himarsi" vredni ali ruska armija efikasna

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA