Najnovije

Dodik: Da se srpska zastava vijori večno

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je današnji praznik Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave svim Srbima ma gde živeli, sa željom da se srpska zastava vijori večno.

„Danas Republika Srpska i Srbija zajednički obeležavaju Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, praznik koji simbolizuje našu večnu težnju za slobodom i očuvanjem jedinstvenog nacionalnog identiteta. Naše nacionalno jedinstvo iskazivalo se i razvijalo najčešće u najtežim uslovima, u ratovima u kojima su naši preci davali živote, braneći slobodu našeg naroda”, naveo je Dodik.

Poručio je da je „došlo vreme da jedinstvo demonstriramo u miru, u volji, gradeći mostove i puteve koji će nas povezivati i jedne s drugima, ali i sa drugim narodima i civilizacijama”.

„Došlo je vreme da se ujedinjujemo oko vrednosti koje će obezbediti da nas je više na ovoj zemlji, i to ne da bi pretili drugima, već da bi doprinosili razvoju svoje, ali i drugih država u kojima živimo”, naveo je Dodik.

Istakao je da je Srbima, kao i drugim narodima, važan napredak, dobar životni standard i perspektivna budućnost, ali da dobro znaju da svega toga nema bez života u slobodi.

Dodik je poručio da slobodu ne možemo menjati ni za šta, jer, kako navodi, ako ostanemo bez slobode, ostali smo bez svega. Slobodu, istakao je, nisu menjali ni oni u čiju slavu je ovaj praznik uspostavljen.

„Celom srpskom narodu ma gde se nalazio čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, sa željom da se srpska trobojka večno vijori”, naveo je Dodik.

Jezivi snimci iživljavanja: Ukrajinska vojska poslala ruske zarobljenike u minsko polje (VIDEO)

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA