Najnovije

Promocija knjige "Alhemija bombe": Nuklearna energija? Da ili ne?

Pitanje da li nas nuklearna energija vodi ka samouništenju ili je možda naša jedina šansa za budućnost – tema je koja zaokuplja svetsku javnost više nego ikad pre. Slobodan Bubnjević, fizičar i naučni novinar, izabrao je dobar trenutak da objavi knjigu „Alhemija bombe“, prvu i sveobuhvatnu istoriju nuklearnog doba.

Foto: Laguna

Ova knjiga biće predstavljena na promociji u četvrtak, 21. septembra od 18 sati, u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC.


Pored autora, o knjizi će govoriti dr Aleksandar Bogojević, direktor Instituta za fiziku, Filip Švarm, glavni i odgovorni urednik nedeljnika Vreme i Zoran Penevski, urednik.


„Alhemija bombe“ Slobodana Bubnjevića pisana je raskošnim stilom, uz obilje zanimljivih priča, anegdota i neočekivanih uvida o svetu oko nas. Ova knjiga prikazuje dramatičnu istoriju nuklearne ere kroz dvadeset strašnih toponima, raznolikih lokacija na planeti gde je korišćenje energije atoma ostavilo trajne ožiljke i preraslo u simbole savremenog doba.


Nije nužno poznavati zagonetni svet nuklearne fizike, ne moramo biti zainteresovani za nauku da bismo bili zainteresovani za bombu. Nuklearni arsenali, njihova razorna moć i stalni uticaj na društvene prilike i svakodnevni život tiču se svakog živog čoveka na planeti. Zapravo, teško je razumeti moderni svet ako sasvim prećutite nuklearna pitanja.


I zato će na promociji biti reči o svemu što zanima čitaoce, uključujući i kratak osvrt na film „Openhajmer“ koji je svet podsetio na rađanje atomske bombe.

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA