Najnovije

Ukrajinska komanda pravi novu taktiku za napad na Moskvu i Sankt Peterburg: Spremaju se raktni napadi sa svih strana

Ukrajinski dronovi na ruskom strateškom aerodromu u Engelsu, rakete ispaljene na Kremlj, sovjetski „Tu-141 Striž“ dronovi duboko u Rusiji.

Kijev već ima britansko-francuske rakete Storm Shadov, a američki ATACMS sistemi se očekuju u budućnosti. Stručnjaci sve češće zvone na uzbunu. Hoće li biti odlučeno, i što je najvažnije, da li će Kijev moći da udari NATO raketama Moskvu, Sankt Peterburg i druge ruske gradove?

Duga ruka Kijeva

Ukrajinska komanda i njihovi zapadni nadzornici dobro znaju da obični vojnici imaju male šanse da pobede u otvorenoj konfrontaciji sa Rusima u zoni „specijalnih operacija“. Stoga je akcenat pomeren na ciljane, i doduše, ponekad uspešne udare po strateškim ciljevima u Rusiji.

Na primer, u decembru 2023. godine Oružane snage Ukrajine su dronom napale aerodrom u Engelsu u Saratovskoj oblasti. Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo je da je akcija pažljivo planirana i sprovedena. Domaći PVO sistemi su radili normalno, obarajući vazdušni cilj, ali su u padu drona poginula tri ruska vojnika. Ovo je bio svojevrsni test, a Kijev je nastavio da testira odbranu Rusije u drugim pravcima.

LUDILO IZ KIJEVA NEMA GRANICE: Ovo je u najmanju ruku bolesno

Izvor: Vebtribun.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA