Најновије

Украјинска команда прави нову тактику за напад на Москву и Санкт Петербург: Спремају се рактни напади са свих страна

Украјински дронови на руском стратешком аеродрому у Енгелсу, ракете испаљене на Кремљ, совјетски „Ту-141 Стриж“ дронови дубоко у Русији.

Кијев већ има британско-француске ракете Сторм Схадов, а амерички АТАЦМС системи се очекују у будућности. Стручњаци све чешће звоне на узбуну. Хоће ли бити одлучено, и што је најважније, да ли ће Кијев моћи да удари НАТО ракетама Москву, Санкт Петербург и друге руске градове?

Дуга рука Кијева

Украјинска команда и њихови западни надзорници добро знају да обични војници имају мале шансе да победе у отвореној конфронтацији са Русима у зони „специјалних операција“. Стога је акценат померен на циљане, и додуше, понекад успешне ударе по стратешким циљевима у Русији.

На пример, у децембру 2023. године Оружане снаге Украјине су дроном напале аеродром у Енгелсу у Саратовској области. Министарство одбране Русије потврдило је да је акција пажљиво планирана и спроведена. Домаћи ПВО системи су радили нормално, обарајући ваздушни циљ, али су у паду дрона погинула три руска војника. Ово је био својеврсни тест, а Кијев је наставио да тестира одбрану Русије у другим правцима.

ЛУДИЛО ИЗ КИЈЕВА НЕМА ГРАНИЦЕ: Ово је у најмању руку болесно

Извор: Вебтрибун.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА