Najnovije

Au kakav snimak sa fronta! Rusi krišom uleteli u ukrajinski rov, a onda je nastao brutalan masakr! (VIDEO)

Ruski izviđači grupe trupa Prve gardijske tenkovske armije Zapad, nakon preliminarne pripreme, izvršili su napad na jednu od tri uporišta iza neprijateljskih linija u oblasti Harkova, rekao je za RIA Novosti jedan od boraca. Napad je snimljen dronom i kamerama koje su vojnici nosili na sebi.

- Grupa od šest ljudi organizovala je i izvršila nalet na neprijateljsko uporište. Zauzeli smo tačno centralno uporište u našem pravcu, tamo južno, između ostalih uporišta, negde 700 metara duboko i severno isto tako 700 metara - rekao je komandant jedinice.

Prema njegovim rečima, bilo je moguće eliminisati šest ukrajinskih vojnika - četiri u samom uporištu i dva tokom povlačenja.

- Pokrenuli smo helikoptere, izvršili izviđanje iz vazduha, a takođe smo izvršili spuštanje sa dronovima na ove položaje. Izvršili smo izviđanje ruta, proračunali opcije za moguće kretanje. Izabrali smo najopasniji put kroz otvorenu oblasti terena, i neposredno pre samog zadatka prešli smo noću na polaznu tačku - naglasio je sagovornik agencije.

Izviđač je otkrio i da su ruski vojnici odlučili da zauzmu položaj tokom dana; neprijatelj nije očekivao takvu smelost i bio je iznenađen. On je pojasnio da su se u tom pravcu ukrajinski vojnici opustili i pomislili da ruski vojnici stoje i ne rade ništa.

- Uporište je bilo projektovano za nekoliko ćelija i u teoriji je u tim ćelijama trebalo da bude stacionirano neprijateljsko osoblje. Ali oni su se nagurali na jedno mesto. Za šta su platili - dodao je vojnik.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije danas da su ruske jedinice na Kupjanskom pravcu gađale ljudstvo i opremu 32., 115. mehanizovane, 25. i 95. vazdušno-desantne brigade Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Boldirevka, Sinkovka, Ivanovka i Berestovoj u Harkovskom regionu. Tom prilikom uništeno je 50 vojnika i četiri vozila. Tokom kontrabaterijske borbe, ruske trupe su pogodile dve samohodne haubice M109 Paladin i artiljerijski sistem američke proizvodnje M777 , kao i samohodnu artiljerijsku jedinicu Krab poljske proizvodnje.

Ruska vojska melje poslednje rezerve Oružanih snaga Ukrajine

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA