Najnovije

IRAN NUDI REŠENJE ZA KONFLIKT U UKRAJINI: Oglasio se predsednik Raisi

Iranski predsednik Ebrahim Raisi izjasnio se protiv sukoba u Ukrajini i ponudio posredovanje Teherana u pregovorima između Moskve i Kijeva, prenosi NJuzvik.

Ebrahim Raisi (Foto: Jutjub)

„Više puta smo izjavljivali da smo spremni da delujemo kao posrednik kako bismo postigli prekid neprijateljstava između Ruske Federacije i Ukrajine“, rekao je on na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Iranski lider je napomenuo da SAD igraju destabilizujuću ulogu pružajući Kijevu velike količine vojne pomoći.

„Zašto takva žurba da se isporuči vojna oprema i generišu dolarski iznosi od tih zaliha i prodaje, umesto da se energično uđe u arenu da pomogne okončanju neprijateljstava i promovisanju mira?'’, rekao je.

U avgustu je portparol Ministarstva spoljnih poslova IRana Naser Kanani Čafi rekao da zapadne zemlje koriste situaciju u Ukrajini da testiraju svoje oružje.

„Nadamo se da će (...) zemlje koje neustrašivo naoružavaju jednu od strana u sukobu i vide ukrajinsku krizu kao priliku za testiranje svog različitog oružja obratiti pažnju na političko rešenje kako bismo videli kraj ove krize“, rekao je on na konferenciji u Teheranu he.

Diplomata je rekao da je Iran uložio mnogo napora da okonča ukrajinski sukob. Teheran vidi dijalog kao najbolji način za njegovo rešavanje, istakao je on.

Ko u Evropi okreće leđa Ukrajini, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA