Najnovije

PETRUŠEV: U Ukrajini od 2014. radi tajna mreža za prodaju dece, umešani direktori velikih klinika

Kijevski režim gura svoju vojsku u sigurnu smrt, kazao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije, nazvavši ukrajinsku kontraofanzivu besmislenom.

U Ukrajini od 2014. godine radi tajna mreža za prodaju dece u inostranstvo, u koju su uključeni i direktori velikih klinika, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

"Ukrajinski mediji objavili su informacije o razotkrivanju kriminalne grupe u Ukrajini koja se bavila trgovinom decom. Među osumnjičenima su i šefovi velikih klinika. Kriminalna mreža, prema dostupnim informacijama, funkcioniše od 2014. godine", naveo je.

Kako je ukazao, decu iz Kijeva i Harkova tajno su prevozili preko granice, dok je ukrajinsko tužilaštvo već identifikovalo osam slučajeva u kojima su prodavali decu, a još 40 slučajeva se proverava.

Ukrajinska kontraofanziva besmislena

Kijevski režim "gura svoju vojsku u sigurnu smrt", istakao je Patrušev, nazvavši ukrajinsku kontraofanzivu besmislenom.

"Ogromne sume završavaju u džepovima kijevskog režima, koji, da bi udovoljio Amerikancima, na bilo koji način istrebljuje narod Ukrajine. Bez obzira na velike ljudske gubitke, nastavlja besmislenu kontraofanzivu, bacajući Ukrajince u sigurnu smrt", naglasio je.

Kako je naglasio, nesumnjiva pobeda Rusije u Specijalnoj vojnoj operaciji doprineće uspostavljanju ravnopravnog dijaloga među zemljama.

"Oružane snage Ruske Federacije danas herojski rešavaju zadatke u borbi protiv neonacizma koji je digao glavu. Bez sumnje, ciljevi Specijalne vojne operacije koje je postavio ruski predsednik biće postignuti. Pobeda Rusije protiv neonacizma doprineće izgradnji međunarodnih odnosa na principima međusobnog poštovanja i ravnopravnog dijaloga", poručio je Patrušev.

Prema njegovim rečima, trenutno su Anglosaksonci, NATO i njihovi poslušnici pokrenuli hibridni rat protiv Rusije kako bi narušili njen suverenitet i teritorijalni integritet, koristeći situaciju u Ukrajini kao jedno od glavnih sredstava vojnog i ekonomskog iscrpljivanja Moskve i smanjenja njenog uticaja u svetu.

Baltičke rusofobične metode jednake Hitlerovim
Patrušev je dodao da baltičke zemlje, na čelu sa Anglosaksoncima, progone sve što je rusko, koristeći metode Hitlerove Nemačke.

"Pod diktatom Anglosaksonaca, rusofobija se širi i u drugim evropskim zemljama, pre svega u baltičkim državama, gde se proganja sve rusko. Ruše se spomenici i spaljuju knjige, slično onome što se dešavalo u nacističkoj Nemačkoj", precizirao je.

Takođe je naveo da je rukovodstvo Letonije naredilo da se unište sve knjige na ruskom jeziku u bibliotekama bivših ruskih škola.

"Štaviše, ruski sunarodnici koji ne polože ispit iz jezika suočavaju se sa prinudnom deportacijom iz zemlje", ukazao je.

KREMLJ: Rešeno je kome Nagorono-Karabah pripada, situacija ide ka miru

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA