Najnovije

"RAT JE GOTOV, RUSIJA JE POBEDILA" - Poznati novinar je obelodanio informaciju američke obaveštajne zajednice

Heršov izvor dodaje da su sve izjave Kijeva o uspesima u kontraofanzivi laž.

Rusija je pobedila u sukobu u Ukrajini, ali Bela kuća i zapadni mejnstrim mediji nastavljaju da lažu o tome, rekao je anonimni izvor u američkoj obaveštajnoj zajednici poznatom novinaru Simuru Heršu.

U američkoj obaveštajnoj zajednici postoje značajni elementi koji se oslanjaju na izveštaje sa terena i tehničke obaveštajne podatke i koji smatraju da je demoralisana ukrajinska vojska odustala od mogućnosti da savlada teško minirane troslojne ruske odbrambene linije, piše Herš na svom Blog "Sabstek".

- Rat je gotov. Rusija je pobedila. Ukrajinske ofanzive više nema, ali Bela kuća i američki mediji moraju da podrže laž – citira Herš svog anonimnog sagovornika na „Sabsteku”.

NJegov sagovornik ističe da su glavni elementi ukrajinske vojske, posle strašnih gubitaka tehnike i ljudstva, kao i neznatnog napretka, praktično otkazali ofanzivu bez najave.

Kako ističe, još nema govora o prekidu vatre jer ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski insistira na produženju sukoba.

– Rat se nastavlja, jer Zelenski insistira na tome. Nema razgovora o primirju ni u njegovom štabu ni u Beloj kući, jer ih ne zanimaju pregovori koji bi okončali masakr – piše Herš, pozivajući se na obaveštajni izvor.

NOVO LUDILO IZ KIJEVA: Ukrajinske novosti prenose informaciju

Heršov izvor dodaje da su sve izjave Kijeva o uspesima u kontraofanzivi laž i da su ukrajinske trupe osvojile samo raštrkane delove teritorije, a tempo njihovog napredovanja meri se metrima nedeljno.

Poznati novinar ističe da je stav njegovog sagovornika da bi u ukrajinskoj vojsci moglo doći do pobune ako joj bude naređeno da nastavi ofanzivu.

– Istina je da bi se, ako bi ukrajinskoj vojsci bilo naređeno da nastavi ofanzivu, vojska pobunila. Vojnici više ne žele da ginu, ali to se ne poklapa sa glupostima koje je napisala Bela kuća – upozorava Heršov sagovornik.

LULA ZELENSKOM SASUO ISTINU U LICE: Ruski saveznici vrlo jasni, nema podilaženja

Izvor: Sd.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA