Najnovije

JERMENIJA IZLAZI IZ ODKB? Pašinjan se obratio naciji

Jermenija treba da transformiše i dopuni instrumente unutrašnje i spoljne bezbednosti zemlje, rekao je premijer Nikol Pašinjan u obraćanju naciji.

Jermenija (Foto: RIA Novosti)

„Preduzećemo sve mere da zaštitimo nezavisnost. S tim u vezi, neophodno je transformisati, dopuniti i obogatiti instrumente spoljne i unutrašnje bezbednosti Jermenije, sarađujući sa svim partnerima koji su spremni da preduzmu korake od obostrane koristi“, rekao je on.

Prema Pašinjanovim rečima, spoljni bezbednosni sistemi u koje je Jermenija trenutno uključena su neefikasni.

„Analiza događaja pokazuje da su ti bezbednosni sistemi i oni saveznici kojima smo se dugo nadali postavili zadatak da pokažu našu ranjivost i opravdaju nemogućnost da jermenski narod ima nezavisnu državu“, rekao je jermenski premijer.

Podsetimo, Jermenija je od 1992. godine članica Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), a saveznici u okviru te vojne alijanse su joj Belorusija, Kazahstan, Kirhizija, Rusija, Tadžikistan i Uzbekistan.

On je napomenuo da takva politika nije vezana za promenu vlasti u Jermeniji 2018. „i da se nastavlja decenijama“. Istovremeno, Jerevan se nikada neće složiti sa formulacijama koje dovode u pitanje nezavisnost republike, naglasio je Pašinjan.

„Zabrinjavajuće je da, umesto da poslušaju našu volju da imamo nezavisnu, suverenu, slobodnu i demokratsku državu, neki od naših partnera sve više ulažu napore da pokažu našu bezbednosnu ranjivost, ugrožavajući ne samo spoljnu već i unutrašnju bezbednost i stabilnost, kršeći sve norme. diplomatske i međudržavne etike, korektnosti, čak i obaveza sadržanih u ugovorima“, rekao je Pašinjan.

O proboju linije fronta u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA