Najnovije

EULEKS NE POSTOJI U BEZBEDNOSNOM SMISLU: Kfor štiti samo Albance

Nekadašnji predsednik Izvršnog veća za Kosovo i Metohiju Zoran Anđelković izjavio je da Euleks na Kosovu ne postoji u bezbednosnom smislu, a da Kfor štiti Albance i Kosovsku policiju, prenosi TV Pink.

Euleks (Foto: Jutjub)

Anđelković je izjavio saučešće porodicama ubijenih Srba stradalim u Banjskoj.

„Euleks je, kada su prebačeni pregovori u Brisel, dobio dva ovlašćenja, za pravosuđe i bezbednost. I umesto da se bave bezbednošću, oni su kasnije prebacili odgovornost na tzv. kosovsku policiju“, rekao je Anđelković, dodajući da Kfor štiti Albance i Kosovsku policiju, a ne bezbednost i srpski narod.

Anđelković je rekao da kosovski premijer Aljbin Kurti ne krije da želi etnički čisto Kosovo. Ukazao je da je situacija na Kosovu išla ka eskalaciji i podsetio na provokacije u prethodnim mesecima koje, kako tvrdi, nisu bile slučajne.

Anđelković je podsetio na događaj u Štrpcu kada su ranjeni srpski mladići.

„Međutim, problem je u tome što je čovek koji je pucao, a koji je pripadnik tzv. vojske Kosova, pušten da se brani sa slobode nakon samo nekoliko dana pritvora. Podsetimo se i bacanja bombe u Ranilugu na kuće tri predstavnika srpske zajednice u jednoj varoši“, rekao je Anđelković.

Govorio je i o maltretiranju dece kod Zubinog Potoka, dok su vozila kvad.

„Imamo i brojna hapšenja i zadržavanja ljudi u pritvorima bez ikakvih procesa. Da ne govorimo o neregularnim izborima na severu, gde zavode red sa dugim cevima“, rekao je Anđelković.

Izvor: Pink

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA