Najnovije

KREĆE RUSKA OFANZIVA! Ukrajinci će morati da se povuku iza Dnjepra

Skot Riter naglašava, kontraofanziva ukrajinskih oružanih snaga je propala, njen rezultat je strateški poraz Kijeva i celog Zapada. Odsad je inicijativa u rukama Rusa i na kraju će se ukrajinska odbrambene linije urušiti

Moskovski vojni ekspert Andrej Klincevil tvrdi: Naša ofanziva nije daleko. Imamo oko 350 hiljada novih vojnika po ugovoru koji upravo prolaze obuku, a to znači da pripremamo moćnu pesnicu za kontraofanzivu.

Ukrajinci mogu još jednom pokušati da se probiju prema gradu Tokmaku u Zaporoškoj oblasti. Za taj pokušaj mogu spremiti pet-šest brigada, ukupno do 30 hiljada vojnika, ali neće proći…

KURTI SPREMA PLAN ZA ODSTREL: Jedna strana služba spremna da pomogne za konačni obračun

Oružane snage Ukrajine neće moći da drže linije fronta protiv ruske vojske i biće prinuđene na povlačenje – ocenio je bivši inspektor UN za oružje u Iraku - bivši obaveštajac američkih Marinskog korpusa Skot Riter.

Svoju procenu je i obrazložio, naglasivši:

„Odsad je inicijativa u rukama Rusa i na kraju će se ukrajinska odbrambene linije urušiti. Ukrajinci će verovatno morati da se povuku preko Dnjepra i prepuste Rusima velike teritorije.

Ukrajina nema rezerve da odbije sve napade ruskih trupa“.

Naveo je da je kontraofanziva ukrajinskih oružanih snaga već završena, a da je njen rezultat „strateški poraz Kijeva i Riter je uveren: „Oružane snage sada mogu same da pređu u kontraofanzivu.

Moskovski vojni ekspert Andrej Klincevič o ruskom prelasku u ofanzivu kaže:

To nije daleko. Nedavno je Dmitrij Medvedev, zamenik Vladimira Putina na čelu našeg Saveta bezbednosti, rekao da imamo oko 350 hiljada novih vojnika po ugovoru koji upravo prolaze obuku, a to znači da pripremamo moćnu pesnicu za našu kontraofanzivu.

On smatra da u naredne dve-tri nedelje Ukrajinci mogu još jednom pokušati da se probiju prema gradu Tokmaku u Zaporoškoj oblasti:

Oni za taj pokušaj mogu spremiti pet-šest brigada, ukupno do 30 hiljada vojnika. Mislim da će pokušati masovni artiljerijski napad na naša odbrambena utvrđenja, skladišta, rezerve i linije snabdevanja. Napadaće američkim raketnim sistemima Hajmars. Pokušaće proboj po cenu velikih gubitaka, kao što je to bio slučaj u Prvom svetskom ratu, kada nije bilo tenkova. Međutim, oni nemaju šanse – osim ako nas uhvate u nekoj katastrofalnoj grešci.

Verujem da je to – naglasio je Klincevič - potpuno isključeno jer naša vojska nije više ono što je bila u prvoj polovini 2022-ge. Stekla je neprocenjivo iskustvo. Dopuštam mogućnost jedino da ih naši namerno puste da se negde ukline nekoliko kilometra i da onda iza leđa Ukrajinaca zatvori stupicu.

GRAFITI NA ULICAMA BEOGRADA ŽESTOKO PO VUČIĆU: Nazvan "izdajicom", komunalne službe farbaju uvrede (VIDEO)

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA