Najnovije

UHAPŠEN RUS! Izdajica slala ozbiljne obaveštajne podatke

Prema informacijama FSB, osumnjičeni je 2022. godine započeo saradnju sa Glavnom obaveštajnom upravom Ministarstva odbrane Ukrajine kojoj je davao informacije koje mogu da naštete Rusiji

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) privela je u Sevastopolju Rusa koji je radio za ukrajinsku obaveštajnu službu, saopštila je služba.

Prema informacijama FSB, osumnjičeni je još 2022. godine, kako bi izbegao mobilizaciju, otišao je u jednu od zemalja članica Zajednice nezavisnih država. Nakon toga se samoinicijativno javio predstavniku Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine i pridružio joj se.

VANREDNO SAOPŠTNJE! Oglasila se srpska BIA

Dok je izvršavao jedan od zadataka ukrajinske službe, zaposlio se u organizaciji koja se bavi građevinom na Krimu. Tu je prikupljao informacije i prenosio ih vojnoj obaveštajnoj službi Ukrajine.

Privedeno lice je priznalo da ga je po nalogu predstavnika ukrajinske vojno-obaveštajne službe prenosio podatke sa Krima koji bi mogli da naškode Rusiji. Priznao je i da je na Krimu sa posla na kome je kopao rovove skupljao informacije i fotografije i slao ukrajinskoj službi.

"To su bili rovovi na severu poluostrva Krim. Bio sam svestan da će podaci koje sam prikupio biti iskorišćeni protiv Ruske Federacije, ali sam bio vođen potpuno drugačijim ciljevima, nije me bilo briga", dodaje on.

GRAFITI NA ULICAMA BEOGRADA ŽESTOKO PO VUČIĆU: Nazvan "izdajicom", komunalne službe farbaju uvrede (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA