Najnovije

VOJSKA SRBIJE MOŽE DA SRUŠI I F-22 I F-35! Bitno je otkriti ih na vreme, a onda im nema spasa! Srbi su F-117 penzionisali, tako će proći svi... (VIDEO)

Vojska Srbije bi i danas, ako bi morala, mogla srušiti i najmodernije letelice, kaže penzionisani pukovnik Zoltan Dani. Nema aviona koji se, kaže on, ne može srušiti, ako se na vreme otkrije.

PVO (Foto: Vojska Srbije)

Dani je rekao da nema aviona koji se ne može srušiti, ako se na vreme otkrije.

Treći raketni divizion 250 PVO brigade na današnji dan pre 20 godina oborio je ponos američke avijacije - nevidljivi bombarder F-117.

- Četvrtog dana bombardovanja neočekivano su izgubili avion za koji su mislili da ni u jednom slučaju ne mogu da izgube, da niko ne može da ga otkrije, a kamoli da ga obori - rekao je Dani i dodao da je američki sekretar odbrane bio iznenađen kada je vest čuo gledajući Si En En.

- "Imali smo ruski sistem 125 n Neva, bila je to dobro održavana ruska tehnologija s kraja šezdesetih koja je u Jugoslaviju došla početkom osamdesetih - kazao je Dani i dodao da je ipak najvažnije bilo to što je naša borbena posluga bila maksimalno obučena.

- Zahvaljujući njima možete da računate na iskorišćavanje svih borbenih mogućnosti, čak i onih koje do tada nisu bile ustanovljene - rekao je sada penzionisani pukovnik i predavač na Univerzitetu Union Nikola Tesla.

Dani je rekao da je čuo da je zahvaljući tom podvigu Trećeg raketnog diviziona 250 PVO brigade unapređena ruska nauka i tehnika.

- Jedan ruski novinar mi je rekao znate šta gospodine Dani, unapredili ste rusku nauku i tehniku, razgovarao sam sa stručnjacima u Rusiji, oni su mi rekli 'Nismo znali da sa tom našom Nevom može da se obori F-117' - preneo je Dani, koji je posle penzionisanja radio u svojoj pekari u Skorenovcu kod Kovina.

On je podsetio da je "noćni soko" kasnije izbačen iz upotrebe iako je tada bio simbol moći američke avijacije.

- Sada su u upotrebi F-22 i F-35 i protiv njih bismo se mogli boriti. Bitno je da se cilj otkrije na vreme i onda se i protiv njih može boriti isto kao i protiv svakog drugog aviona - rekao je Dani, koji je dodao da je za taj veliki, nesvakidašnji i neočekivani poduhvat zaslužna cela borbena posluga.

Ukoliko SAD napuste sporazum RSMD neminovan je “Hladni rat”. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug/ vesti-online. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA