Najnovije

KREĆE OFANZIVA: Rusi spremaju prodor prema Kupjansku – porušili sve mostove na reci Oskol

Na levoj obali Oskola su 21. i 63. mehanizovana brigada Oružanih snaga Ukrajine, 14. i 32. mehanizovana brigada, kao i 25. vazdušno-desantna brigada. Sve su proteklih nedelja pretrpele velike gubitke u ljudstvu i opremi. NJihovi pripadnici imaju samo dva puta: ili će biti lišeni snabdevanja i popune i biti uništeni, ili će se povući na zapad

Ruska vojska porušila je sve mostove preko reke Oskol, najveće pritoka Severskog Donca koji protiče kroz nekoliko oblasti Ukrajine i Rusije.

Ovo se uzima kao siguran znak da će ubrzo početi ruska ofanziva prema Kupjansku. Potencijalno i prema Limanu i Izjumu.

Istočno od Kupjanska uništena su četiri mosta preko Oskola. Udarima visokopreciznih raketa vazduh-zemlja H-38.

Te mostove su Ukrajinci koristili za snabdevanje grupe svojih jedinica na levoj obali Oskola koje brane veliko transportno i vojno-logističko čvorište Kupjansk.

Sada snabdevanje ukrajinskih trupa istočno od reke može da se obezbeđuje samo čamcima ili preko pontonskih prelaza koje tek treba postaviti.

Ako to Rusi dozvole, a sigurno je da neće. To jest: postaviće svoje.

Širina Oskola istočno od Kupjanska dostiže i 300 metara. Situaciju za ukrajiske snage dodatno će pogoršati jesenje kiše, koje mogu početi svakog trenutka.

Na levoj obali Oskola su 21. i 63. mehanizovana brigada Oružanih snaga Ukrajine, 14. i 32. mehanizovana brigada, kao i 25. vazdušno-desantna brigada.

Sve su proteklih nedelja pretrpele velike gubitke u ljudstvu i opremi.

NJihovi pripadnici imaju samo dva puta: ili će biti lišeni snabdevanja i popune i biti uništeni, ili će se povući na zapad.

U funkciji ofanzive koju spremaju, Rusi su pojačali izviđačke aktivnosti, bombardovanje pozadinskih  ukrajinskih područja (u taktičkoj i operativnoj dubini), zatvaranje svih pravaca snabdevanja ukrajinske vojske.

Neki ukrajinski izvori su tvrdili da su Rusi istočno od Kupjanska i na frontu kod Svatova nagomilali preko 100.000 i da to svedoči da im je pravi cilj – opkoljavanje Harkova…

ŠTA SE OVO KUVA? IAEA zahteva od Rusije da odmah napusti nuklearnu elektranu Zaporožje

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA