Najnovije

MEDVEDEV OTKRIO: Modernizujemo vojnu opremu, sve do konačne pobede Rusije

Glavno je da postignemo otpor savremenim sistemima protivvazdušne odbrane i elektronskog ratovanja koji su u arsenalu NATO-a i koji se isporučuju našem neprijatelju, kaže bivši ruski predsednik.

Ruska Federacija modernizuje svoju vojnu opremu, a to će se dešavati do konačne pobede, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Aktivno modernizujemo našu opremu, pokušavajući da nađemo mogućnosti da se, odgovarajućim protivmerama, suprotstavimo čak i najnovijim zapadnim modelima. To će se dešavati sve do konačne pobede Rusije", kazao je Medvedev tokom posete poligonu Kapustin Jar u Astrahanskoj oblasti.

Medvedev je dodao da će se nastaviti sa testiranjem novih visokopreciznih raketa, čije lansiranje je posmatrao na pomenutom poligonu.

"Novi model rakete je dizajniran za upotrebu u zoni Specijalne vojne operacije. Modelu, koji je razvijen i dizajniran za borbenu upotrebu, značajno su poboljšane karakteristike koje utiču i na domet leta i na njegovu preciznost u gađanju cilja. Ojačana je i bojeva glava", ukazao je Medvedev.

Ukrajina "krcata" najnovijim vrstama zapadnog oružja
Bivši ruski predsednik je naveo da Zapad nastavlja da isporučuje Ukrajini najnovije vrste naoružanja, ali da Rusija stiče važno iskustvo i da može da uzvrati. 

"Danas stičemo veoma važno iskustvo odbijajući neprijatelja, koji je Ukrajinu bukvalno napunio najnovijim vrstama naoružanja, ali naš posao se nastavlja. Glavno je da postignemo otpor savremenim sistemima protivvazdušne odbrane i elektronskog ratovanja koji su u arsenalu NATO-a i koji se isporučuju našem neprijatelju", precizirao je Medvedev.

Osim toga, Medvedev je predložio da se razgovara o pitanjima vezanim za stvaranje i modernizaciju različitih vojnih kompleksa i sistema, uzimajući u obzir potrebe oružanih snaga tokom Specijalne vojne operacije, kao i odgovarajuće oružje koje će osigurati pouzdanu odbranu zemlje. 

PROCURELA PRAVA ISTINA: Evo šta se desilo na Kosmetu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA