Najnovije

Egzodus: Više od 100.000 Jermena napustilo Nagorno-Karabah

Iz regiona je do danas otišlo 100.417 interno raseljenih lica

Više od 100 hiljada interno raseljenih lica napustilo je Nagorno-Karabah i došlo u Jermeniju, javlja "Sputnjik Jermenija", pozivajući se na protparolku premijera Nazeli Bagdasarjan.

    Preciznije, do ovog jutra u 10 sati je iz regiona otišlo 100.417 Jermena, prevezeno je 21.043 vozila, a registrovano 81.139 lica, kaže Bagdasarjan.

Vlasti Azerbejdžana saopštile su da žele integraciju karabaških Jermena sa ostalim delom Azerbejdžana. Baku je stoga pozvao Jermene da ne napuštaju spornu zonu, već da ostanu u svojim domovima, obećavši im ista prava kao i ona koja imaju drugi građani zemlje.

Ipak, čini se da obećanja nisu uticala na Jermene, koji su se od raspada SSSR-a borili za to da Nagorno-Karabah stekne nezavisnost i koji su gotovo stalno živeli u strepnji od budućih sukoba.

Kako su prenosili jermenski mediji, deo povređenih Jermena prebačen je u Jermeniju, gde dobija neophodnu medicinsku pomoć.

Takođe, vlasti Azerbejdžana određenim pojedincima ipak nisu dozvolile da napuste zemlju i prebegnu u Jermeniju, a poslednjih dana odlučeno je i da od 1. januara sledeće godine nepriznata država Nagorno-Karabah više neće postojati.

Rešenje je potpisao lider ove nepriznate republike Samvel Šahramanjan.

GOTOVA OBDUKCIJA TROJICE SRBA! Šiptari pokušavaju da sakriju nešto veliko

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA