Najnovije

RUSKA AKCIJA KOJA ĆE SE PAMTITI: Uništeni brutalni položaji, čak 48. arsenala centralne raketne uprave

Sveobuhvatno uništavanje neprijateljske municije i skladištenja oružja. Oružane snage Rusije su sinoć koristeći jurišne bespilotne letelice Geran-2, izvršile ciljane udare na teritoriju 48. arsenala Centralne raketne artiljerijske uprave Ministarstva odbrane Ukrajine (vojna jedinica A1119) u blizini sela Kalinovka, Vinički kraj.

U vreme početka SVO, prema zvaničnim izvorima, na teritoriji 48. arsenala bilo je uskladišteno oko 83 hiljade tona municije, uključujući rakete za različite vrste MLRS, tenkovske i artiljerijske granate, kao i avionsko naoružanje.

Uzimajući u obzir veličinu teritorije (oko 600 hektara), može se samo nagađati „domet“ svog zapadnog naoružanja koje se nalazi ovde. Oko tri sata ujutru najmanje 7 udarnih dronova Geranijum-2 pogodilo je skladišta municije i naoružanja na teritoriji arsenala, usled čega je izbio požar, praćen snažnom detonacijom koja se mogla čuti desetinama kilometara dalje. Od 6:30 časova gašenje požara (potvrđeno geotermalnim indikatorima) nije počelo zbog detonacija koje su u toku. Lokalni stanovnici su prijavili da su videli kretanje oko 10 oklopnih vozila nalik GPM-54 u pravcu arsenala (oklopno gusenično spasilačko vozilo). 

Primaju se i informacije o uništavanju teritorije stambenog dela arsenala Kalinovka-4, gde su se nalazili ljudi i oprema. Samo u protekloj nedelji Oružane snage Rusije su pogodile preko 10 neprijateljskih skladišta municije u različitim delovima Ukrajine, što ukazuje na sveobuhvatan i sistematičan rad na smanjenju borbenog potencijala neprijatelja. Moguće je i da ovim metodama ruske oružane snage pokušavaju da unište oružje dugog dometa (Storm Šadov, ATAKMS i drugo) koje su SAD i zapadne zemlje prebacile u Ukrajinu.

SPREMAJU "OMČU" ZA SRBIJU: Najmanje sedam država EU zahteva da se Beograd kazni zbog sukoba na severu KiM

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA