Najnovije

OTVARA SE NOVO ŽARIŠTE: Zahuktava se na Tajvanu

Doktor vojnih nauka, oficir u penziji, Konstantin Sivkov, najavio je ciljeve SAD u započinjanju vojnog sukoba oko Tajvana.

„Kada započnu sukob oko Tajvana, Sjedinjene Države rešavaju dva problema odjednom. Prvo, oni povlače snage Ruske Federacije iz zapadnih ratnih operacija na istok, za šta će biti potrebno vreme i resursi. Drugi zadatak je da žele da pokušaju da Kini nanesu sraman poraz“, kaže Sivkov.

On je izrazio uverenje da SAD neće zaratiti sa kopnenom Kinom, već će pokušati da u saradnji sa Japanom reše problem nanošenja pomorskog poraza NR Kini.

„Sjedinjene Države mogu da izazovu takvu pomorsku bitku primoravajući Kinu da uvede pomorsku blokadu Tajvana. Zato namerno izvode vežbe na Tajvanu, pumpaju ga oružjem i tako dalje.

Čim Kina odluči da blokira ostrva morskim putem, SAD će odmah započeti zadatak da ih deblokiraju. Izbiti će pomorska bitka tokom koje Amerikanci očekuju da će kineskoj floti naneti težak i ponižavajući poraz.

Tako rešavaju problem podizanja rejtinga aktuelne administracije Bele kuće i obezbeđivanja Bajdenovog reizbora za drugi mandat. Ovo je kritično za svetske globaliste, jer u uslovima kada nisu uspeli da preuzmu kontrolu nad Rusijom, Trampova pobeda u SAD predstavlja krah celog globalnog projekta. Zato će učiniti sve što je potrebno“, zaključio je vojni ekspert.

Govoreći o šansama SAD da pobede Kinu na moru, Sivkov je istakao da su one veoma visoke, pošto je udarna moć američke flote veća od Kine. Pored toga, u ovoj borbi, SAD će se osloniti na podršku japanske mornarice, koja takođe ima veoma impresivnu flotu.

NUKLEARNI UDAR NA UKRAJINU: Za ovo nisu spremni

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA