Najnovije

MOSKVA UPOZORAVA: Porodice Bajden, Soroš i Klinton umešane u vojno-biološke programe SAD

Amerikanci se "igraju" sa virusima malih i velikih boginja, majmunskim boginjama i drugim patogenama koje, u laboratorijskim uslovima, prebacuju sa životinja na ljude u pokušaju da osmisle ofanzivne vojno-biološke planove, upozorava Moskva.

Ruska vojska došla je u posed dokumenata koji potvrđuju da su fondovi povezani sa predsednikom SAD DŽozefom Bajdenom, ali i porodicama Soroš, Klinton i Rokfeler, učestvovali u finansiranju vojno-bioloških aktivnosti Vašingtona van granica SAD, otkrio je načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov.

U ovim akcijama, kako kaže, učestvovali su "državni organi i privatne kompanije, uključujući i kompanije takozvanih farmaceutskih giganata", a neke od glavnih firmi koje su uključene u ove procese su "Metabiota" (Metabiota), "Blek end vič" (Black & Veatch) i "Si-ejč-tu-em hil" (CH2M HILL). One su zadužene za izgradnju bioloških objekata Pentagona po svetu i njihovo opremanje. Koordinacijom aktivnosti bavi se Uprava Pentagona za smanjenje pretnji oružja masovnog uništenja (DITRA).

Kirilov upozorava da Amerika razvija svoj vojno-biološki potencijal, što se da primetiti u slučaju Ukrajine, i ističe da se radi na tehnologijama za takozvane "ofanzivne biološke programe" i pravljenju virusa koji veštačkim putem mogu izazvati epidemije.

Otkriva da je Pentagon još prošle godine osmislio plan prema kojem bi trebalo povećati broj američkih vojno-bioloških laboratorija van granica SAD. 

Američko jačanje vojno-bioloških kapaciteta uključuje i špijunske akcije usmerene protiv država koje Vašington smatra za svoje geopolitičke protivnike ili u blizini granica onih država u kojim bi Amerikanci želeli da otvore nove laboratorije, dodaje.

Kako kaže, u blizini takvih država sprovodi se analiza epidemiološke situacije, a do sada, ovakve akcije izvođene su u blizini granica Kine, Turske, Saudijske Arabije, Pakistana, i, generalno, na Bliskom istoku i u centralnoj Aziji.

Kada je reč o Ukrajini, Kirilov podseća da je Rusija samo tokom 2023. razotkrila 50 osoba koje su povezane sa američkim laboratorijama u toj zemlji. Otkriva i da su mnoge američke institucije, koje se danas ovakvim aktivnostima bave u Ukrajini, ranije sarađivale sa Pentagonom na pravljenju biološkog oružja. Među njima su univerziteti Teksasa, Floride, Arizone itd.

U slučaju Ukrajine, kako kaže Kirilov, pravci rada Amerikanaca ostali su nepromenjeni: istraživanja se vrte oko tularemije, crnog prišta i infekcija koje prenose krpelji.

Ipak, kako otkriva, osim Amerikanaca, u sličnim akcijama učestvuju i Englezi.

Prema njegovim rečima, SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo rade na projektima tokom kojih se životinjski patogeni prebacuju na ljude i istražuju "izuzetno opasni virusi" i to na teritoriji bivših zemalja SSSR.

Načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu ruske vojske poručuje i da vojni biolozi Sjedinjenih Američkih Država vrše eksperimente sa sojevima velikih boginja, što je, naglašava, zabranjeno. Slični eksperimenti vrše se i sa virusom majmunskih boginja, dodaje Kirilov, i upozorava da Amerikanci pokušavaju da osmisle velike biološke programe koji se mogu koristiti za ofanzivne potrebe Vašingtona. Rusko Ministarstvo odbrane posebno zabrinjava i to što američka vojska sve više koncentriše svoja istraživanja na virus malih boginja, otkriva Kirilov.

Rusko Ministarstvo odbrane poručuje da obim vojno-bioloških aktivnosti SAD zahteva da se na međunarodnom nivou pokrene nezavisna istraga, budući da se radi o aktivnostima koje mogu predstavljati rizik po celu planetu.

Moskva upozorava da dalji razvoj situacije, prema prognozama koje ima, pretpostavlja "dalje pogoršanje epidemiološke situacije uz moguće kreiranje veštačkih žarišta bolesti".

VESTI IZ MOSKVE ZATRESLE ZAPAD: Pao istorijski dogovor sa Iranom

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA