Najnovije

PUČ U FILIPINIMA! Nešto se žestoko kuva

Vojska više nije podložna pobunama, poručio ministar odbrane Gilberto Teodoro Mlađi

Najviši vojni zvaničnik Filipina odbacio je glasine o puču protiv predsednika Ferdinanda Markosa Mlađeg, rekavši da je vojska – koja ima istoriju svrgavanja lidera – profesionalna i da će pratiti lanac komandovanja.

"Ove ranije avanture su prošlost", rekao je "Blumbergu" ministar odbrane Gilberto Teodoro Mlađi i dodao: "Naši oficiri su manje podložni ovakvim stvarima."

Markosovi zvaničnici odbrane već neko vreme pokušavaju da uguše priče o nemirima u vojsci, podseća "Blumberg". Načelnik oružanih snaga, general Romeo Bravner Mlađi početkom ovog meseca rekao je da vojska "čvrsto stoji u svojoj nepokolebljivoj lojalnosti Ustavu" usred optužbi bivšeg senatora na račun bivšeg predsednika Rodriga Dutertea za pokušaje agitovanja aktivnih pripadnika vojske.

Duterte je negirao umešanost u navodne pokušanje destabilizacije Markosove vlade, rekavši da je zadovoljan svojim naslednikom.

Filipini imaju istoriju vojnih nemira i pokušaja državnog udara, a otac predsednika Markosa, pokojni diktator Ferdinand Markos, zbačen je 1986. godine nakon što su najviši vojni i policijski zvaničnici prebegli i izbili masovni protesti.

Teodoro je rekao da bi ljudi koji možda žele da podstaknu nestabilnost mogu da izmišljaju priče i koriste društvene mreže za širenje glasina, ali vojska "može da vidi nameru svih ovih razgovora".

VAZDUŠNO KOSMIČKE SNAGE: Ruski avioni patroliraju na granici između Sirije i Izraela

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA