Najnovije

TOTALNA VAZALIZACIJA: Evo ko će dalje vladati Ukrajinom

Sjedinjene Američke Države su, u okviru svoje politike „totalne vazalizacije“ Ukrajine, krenule da formiraju kolonijalnu administraciju u toj zemlji, koju će činiti Ukrajinci obučeni na Zapadu i zakleti interesima SAD, izjavio je direktor ruske Spoljne obaveštajne službe (SVR) Rusije Sergej Nariškin.

Ukrajina (Foto: Pixabay)

„Kao deo politike potpune vazalizacije Ukrajine, SAD su krenule da formiraju u suštini kolonijalnu administraciju u toj zemlji. Prema planu Vašingtona, on će se sastojati od Ukrajinaca obučenih na Zapadu koji su se zakleli na odanost američkim interesima, rekao je Nariškin, prenosi TASS.

Nariškin je takođe istakao da su SAD zahtevale od ukrajinskog predsednika „pod ovim ili onim izgovorom da ukloni sa vodećih vladinih funkcija osobe koje su izgubile poverenje Bele kuće“.

„Na crnoj listi su desetine visokorangiranih ukrajinskih zvaničnika iz tima [ukrajinskog predsednika Vladimira] Zelenskog“, naveo je on. „NJemu je skrenuta pažnja da će u suprotnom Vašington objaviti „smrtonosni“ dosije o korupciji protiv predstavnika njegovog kruga.

Zelenski shvata da su kompromitujući dokazi koje imaju Amerikanci sposobni da ga unište kao predsednika. Pod ovim uslovima, on će nastaviti da pleše uz melodije svojih američkih majstora, dodaje ruski bezbednjak.

Prema rečima direktora Spoljne obaveštajne službe, rukovodstvo SAD „samouvereno jača vazalnu zavisnost Kijeva od Vašingtona“.

„Američki savetnici su već zastupljeni u svim ključnim ukrajinskim vladinim resorima, slično kao što su anglosaksonci Britanske imperije slali „političke agente“ u svoje kolonije da zapravo upravljaju i kontrolišu aktivnosti lokalnih vlasti“, naglasio je on.

„Tokom posete Sjedinjenim Državama u decembru 2023. godine, Vladimir Zelenski je dobio hitne preporuke za kadrovske promene u izvršnoj vlasti Ukrajine. Za mesto premijera Amerikanci unapređuju ukrajinsku ambasadorku u Vašingtonu Oksanu Markarovu, koja se školovala na Univerzitetu Indijana u Blumingtonu.

Zamenik ministra finansija Aleksandar Kava, koji je studirao na Harvardu, predložen je za imenovanje na mesto ministra finansija. Sadašnji zamenik ministra privrede, Taras Kačka, koji je diplomac poljskog Nacionalnog instituta za javnu upravu, predložen je za mesto ministra privrede“, zaključio je Nariškin.

Napad Čečena na rusku vojsku pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA