Najnovije

Promocija "Knjige o Titu", poslednjeg dela Dobrice Ćosića, 30. januara u Beogradu

Ova njiga je i rekonstrukcija jednog vremena, raspada zemlje, jugoslovenstva, i najviše – srpskog poraza.

Foto: promo

"Knjiga o Titu" poslednje je delo Dobrice Ćosića na koje smo čekali deset godina, u kojem govori o svom odnosu sa Josipom Brozom Titom, od prvog susreta do prekida odnosa, nakon pisma o smeni Rankovića. Ovo je i rekonstrukcija jednog vremena, raspada zemlje, jugoslovenstva, i najviše – srpskog poraza.

Nad ovim rukopisom 18. maja 2014. godine preminuo je Dobrica Ćosić, a o knjizi će u utorak 30. januara od 18 sati na promociji u knjižari Delfi  SKC, govoriti Veljko Lalić, glavni i odgovorni urednik Nedeljnika, i Marko Krstić, urednik.

Jedan od najznačajnijih ljudi u istoriji Srbije i pisac čije je pero iznedrilo pripovest o najvažnijoj porodici srpske književnosti, u "Knjizi o Titu" vaskrsava i oživljava jednu epohu koju su, sasvim sigurno, obeležila dva čoveka – predsednik i pisac, Josip Broz i Dobrica Ćosić. Ova knjiga je poslednji sud o njihovom odnosu i poslednja istina o najkontroverznijem sukobu u istoriji Jugoslavije. Ovo su "Vreme smrti", "Vreme zla" i "Vreme vlasti" sabrani na jednom mestu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA