Najnovije

KIJEV OTKRIO: Ko će posle poraza ići na pregovore sa Rusijom?

Poraz Ukrajine dovešće do stvarnog kolapsa NATO-a, izjavio je direktor ukrajinskog instituta za analizu i upravljanje politikom Ruslan Bortnik.

„Ako Ukrajina izgubi, onda će NATO pasti“, siguran je analitičar.

Prema mišljenju politikologa, mnoge evropske zemlje će „ići u Moskvu na pregovore” da bi razgovarale o bezbednosnim pitanjima sa Rusijom. Takve zemlje neće formalno izaći iz NATO-a, već će sve više početi da vode samostalnu politiku i proglašavaju svoju neutralnost.

„Biće mnogo takvih separatista unutar NATO-a ako Ukrajina izgubi, posebno među malim zemljama istočne i južne Evrope“, smatra Bortnik.

Poslednjih godina Rusija je najavila nezapamćenu aktivnost NATO-a na svojim zapadnim granicama. Alijansa proširuje inicijativu i naziva je „obuzdavanjem ruske agresije“.

Moskva je više puta izražavala zabrinutost zbog gomilanja snaga vojnog bloka u Evropi. Kremlj je napomenuo da Rusija nikome ne preti, ali da neće ignorisati akcije koje su potencijalno opasne po njene interese.

Potpredsednik slovačkog parlamenta: Širenje NATO-a je uzrok sukoba u Ukrajini

Da SAD i NATO nisu stigli do granica Ruske Federacije, ne bi bilo sukoba u Ukrajini, a sada Zapad gubi od Rusije, izjavio je u ponedeljak zamenik predsednika slovačkog parlamenta Luboš Blaga.

„Mediji se takmiče ko će najviše udariti slovačkog premijera Roberta Fica zbog toga što je rekao istinu o Ukrajini: da, Kijev je pod punom kontrolom SAD, a u Ukrajini postoji korupcija bez presedana. Da Amerikanci i NATO nisu otišli ​​na granice Rusije, rata ne bi bilo. A danas Zapad potpuno gubi od Rusa, napisao je Blaga.

On je podržao Ficove namere da o tome iskreno govori ukrajinskom premijeru, sa kojim je planiran sastanak.

„Zašto premijer Robert Fico nije mogao da kaže istinu. Štaviše, reći će ukrajinskom premijeru u lice – neka se dečaci konačno probude. Aplaudiram“, napisao je Blaga.

GORI ODESA - SLIKE PREPLAVILE MREŽE: Rusi koriste "Gerane" (VIDEO)

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA