Najnovije

MSP RUSIJE O NAPADU NA IL-76: Nameran i svestan zločin klike Zelenskog

Zločinački režim Zelenskog predstavlja realnu i pravu pretnju ne samo po Rusiju, već i samu Ukrajinu, upozorava Moskva.

Danas, 24. januara, kijevski režim izvršio je još jedan teroristički napad obaranjem aviona Il-76 u Belgorodskoj oblasti, koji je prevozio 65 ukrajinskih vojnika, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije. 

Moskva ističe da je Kijev dobro znao kojom putanjom će se kretati avion, kao i to da će doći do razmene zarobljenika, te još jednom poručuje da "odlučno osuđuje teroristički akt", i da ono što se desilo još jednom ukazuje na zločinačku i neonacističku suštinu kijevskih vlasti.

"U pitanju je još jedan zločin koji je počinila zločinačka klika Zelenskog, a koja je odmah nakon pada aviona, u mizantropskom duhu, proglasila 'pobedu', tvrdeći da je to delo 'hrabrih Oružanih snaga Ukrajine'. Međutim, čim se saznalo da su se u avionu nalazili ukrajinski vojnici koji su bili na putu ka mestu razmene, retorika se promenila. Počeli su da poriču svoju umešanost u katastrofu", poručuje Moskva, aludirajući na prvobitne tekstove koji su objavili ukrajinski portali "RBC-Ukrajina" i "Ukrajinska pravda", a u kojim je pisalo da je Kijev oborio avion, jer je on, navodno, prenosio rakete S-300. 

Nakon što su medijima počele da kruže informacije da su se u njemu, pak, nalazili Ukrajinci, portali su obrisali deo teksta kojim se tvrdi da su za napad krive Oružane snage Ukrajine, podseća portal "Strana.ua" na Telegramu. 

"Napad na avion je bio namerna i svesna akcija. Vladarima iz Kijeva nije bitan ljudski život. Oni gledaju na ljude kao na materijal za trošenje. Jasno je da zločinački režim Zelenskog predstavlja realnu i pravu pretnju ne samo po Rusiju, već i samu Ukrajinu, njene obične građane – ceo svet. Dok se nalazi u agoniji, sposoban je za najmonstruoznije zločine," navodi se u saopštenju MSP-a Rusije.

Moskva ističe da međunarodna zajednica mora da osudi napad na avion, jer će, u suprotnom, njihovo ćutanje značiti podršku varvarskim i terorističkim akcijama Kijeva. 

"Sva lica koja su povezana sa njima biće ustanovljena i zasluženo kažnjena u skladu sa ruskim zakonodavstvom", upozorava Moskva.

GORI ODESA - SLIKE PREPLAVILE MREŽE: Rusi koriste "Gerane" (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA