Najnovije

TEŽAK UDARAC ZA RUSKU VOJSKU: Ukrajinci pogodili poligon, poginuli instruktori i vojnici

Ukrajinske snage su raketnim sistemima HIMARS pogodile ruski vojni poligon za obuku operatera dronova u DNR

Ukrajina (Foto: ZSU)

Ukrajinska vojska je 24. januara lansirala američke rakete na poligon u blizini Ilovajska. Tog dana su na poligonu '’Sudoplatovci'’ polagali ispit o upravljanju dronovima. Usled napada stradali su i kadeti i instruktori.

Nema zvanične potvrde ovih izveštaja, ali ruski vojni dopisnici i Telegram kanali indirektno potvrđuju činjenicu napada. Razlog je taj što je komandant unapred poslao podatke operaterima o vremenu i mestu obuke drona.

„Na poligonu Sudoplatov. Nemojmo potcenjivati neprijatelja i svaljivati sve na organizatore. Avaj, neprijatelj ima ovo: svaki operater je vredna meta, a mnogi operateri i instruktori na jednom mestu su veoma vredna meta“, rekao je politikolog Aleksej Čadajev.

Nekoliko Telegram kanala je konstatovalo da bilo kome, pa i ruskoj vojsci, može da procuri informacije o raspoređivanju na frontu, ali obaveštajni podaci Oružanih snaga Ukrajine stalno rade i to ne treba zaboraviti. Kao što ne treba verovati izveštajima o „slabosti“ protivnika i misliti da su Ukrajinci već „svi gotovi“.

„Nada da će drugoj strani ostati bez oružja i vojnika je najopasnija samoobmana, a oni koji je šire su ili hvalisavi moroni ili poslati agenti čiji je cilj da razbiju jedinstvo našeg fronta i pozadine“, napisao je senator iz Zaporožja Dmitrij Rogozin komentarišući ovu vest.


Ilustracija: Svodki SVO

O tajnim isporukama iz Ukrajine za Francusku pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA