Најновије

ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА РУСКУ ВОЈСКУ: Украјинци погодили полигон, погинули инструктори и војници

Украјинске снаге су ракетним системима HIMARS погодиле руски војни полигон за обуку оператера дронова у ДНР

Украјина (Фото: ЗСУ)

Украјинска војска је 24. јануара лансирала америчке ракете на полигон у близини Иловајска. Тог дана су на полигону '’Судоплатовци'’ полагали испит о управљању дроновима. Услед напада страдали су и кадети и инструктори.

Нема званичне потврде ових извештаја, али руски војни дописници и Телеграм канали индиректно потврђују чињеницу напада. Разлог је тај што је командант унапред послао податке оператерима о времену и месту обуке дрона.

„На полигону Судоплатов. Немојмо потцењивати непријатеља и сваљивати све на организаторе. Авај, непријатељ има ово: сваки оператер је вредна мета, а многи оператери и инструктори на једном месту су веома вредна мета“, рекао је политиколог Алексеј Чадајев.

Неколико Телеграм канала је констатовало да било коме, па и руској војсци, може да процури информације о распоређивању на фронту, али обавештајни подаци Оружаних снага Украјине стално раде и то не треба заборавити. Као што не треба веровати извештајима о „слабости“ противника и мислити да су Украјинци већ „сви готови“.

„Нада да ће другој страни остати без оружја и војника је најопаснија самообмана, а они који је шире су или хвалисави морони или послати агенти чији је циљ да разбију јединство нашег фронта и позадине“, написао је сенатор из Запорожја Дмитриј Рогозин коментаришући ову вест.


Илустрација: Сводки СВО

О тајним испорукама из Украјине за Француску прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА