Najnovije

ZAKON O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI PREDSTAVLJA UVOĐENJE DŽENDER IDEOLOGIJE: Ignorišete što je to neustavno (VIDEO)

Predsednica Srpske stranke Zavetnici, Milica Đurđević Stamenkovski, gostujući na TV Prva poručila je da Zakon o rodnoj ravnopravnosti predstavlja uvođenje džender ideologije u Srbiji.

Predsednica Zavetnika je tom prilikom poručila Gordani Čomić da pri donošenju zakona nije uvažila ni jednu sugestiju struke po pitanju srpskog jezika, ističući da su SANU, Matica srpska, SPC i mnogi drugi osudili uvođenje džender ideologije kroz upotrebu rodnosenzitivnog jezika.

„Ignorišete preporuke najeminentnijih stručnjaka, Odbora za standardizaciju srpskog jezika, pa čak i samog Saveta pri Vladi Republike Srbije, koji se takođe sa ovim nije saglasio i pored toga ignorišete i zahteve Visokog saveta sudstva, koji je rekao da je ovaj zakon neustavan“, istakla je Milica Đurđević, dodajući da Ustav Srbije ne prepoznaje kategoriju roda, već isključivo muškog i ženskog pola.

ŽESTOKO SE KUVA U TEKSASU! Tenkovi, bodljikava žica, nešto se veliko sprema

Ona ističe da silovanje jezika kroz reforme koje nameće radikalni feminizam kroz rad NVO u Srbiji, neće dovesti do poboljšanja položaja žena, već će otvoriti vrata za dalje sprovođenje džender ideologije i njenu institucionalizaciju.

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA