Najnovije

STANOVNICIMA KURŠUMLIJE PREKIPELO, IZAŠLI NA PROTEST: Svakodnevni upadi naoružanih Albanaca

Meštani kuršumlijskih sela okupili su se na protestu jer, kako navode, "Albanci naoružani automatskim puškama svakodnevno ulaze u opštinu Kuršumlija, ugrožavajući ne samo imovinu, već i živote meštana". Oni dodaju da današnjim protestom žele da skrenu pažnju predstavnicima vlasti u Srbiji da im je neophodna veća zaštita, prenose Novosti.

Žandarmerija (Foto: MUP Srbije)

"Osećamo se nebezbednim zbog svakodnevnih upada Albanaca koji ne samo da kradu šumu u državnom i privatnom vlasništvu već i pljačkaju našu imovinu. Budući da dolaze naoružani i u grupama naši životi su ugroženi jer je na ovom području mali broj pripadnika policije i to je suštinska poruka ovog današnjeg okupljanja", ističu meštani sela iz opštine Kuršumlija.

Okupljeni su poručili da to nije problem samo meštana kuršumlisjke opštine već i čitave zemlje i zatražili bolju pokrivenost signalom mobilne telefonije kako bi u slučaju potrebe mogli da pozovu policiju.

"Ja živim u selu sa suprugom, četvoro dece i troje unučadi i logično je da strahujem za njih jer Albanci ullaze svakodnevno na područje našeg sela. Iako imamo saradnju sa policijom želimo da ukažemo da mali broj pripadnika obezbeđuje područje naše opštine uz amdinistrativnu liniju sa Kosmetom", kaže Slavimir Antić iz sela Mrča nadomak Lukovske banje i dodaje da će meštani radikalizovati protest ukoliko se ne uvaže njihovi zahtevi, za kako kažu, poboljšanjem bezbednosti ovog područja.

Ako se to ne učini, smatraju da će Albanci iz susedne podujevske opštine "zauzeti" sela na području kuršumlisjke opštine kao što to čini kosovska policija na severu Kosova, prenose Novosti.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA