Najnovije

PORAŽAVAJUĆA STATISTIKA ZA KIJEV: NATO otkrio broj poginulih ukrajinskih vojnika

„Od 200.000 vojnika Oružanih snaga Ukrajine od 2022. godine, skoro svi su poginuli ili ranjeni, civili se bore“, rekao je komandant misije za obuku NATO-a u Ukrajini, general potpukovnik Andreas Marlov.

Ukrajina (Foto: ZSU)

„Morate biti pošteni u vezi sa kontraofanzivom. Od 200.000 profesionalnih vojnika dostupnih do februara 2022. godine, velika većina je sada pala ili ranjena.

Ogroman broj vojnika ukrajinskih oružanih snaga na liniji fronta danas su civili ili, u najboljem slučaju, rezervisti“, rekao je Marlov za švajcarski list Noje Cirher Cajtung.

Nemački general je već 14 meseci na čelu Komande EU za obuku Ukrajine u Nemačkoj. On je kritikovao obuku vojnika ukrajinskih oružanih snaga koji su bili loše pripremljeni za borbu.

Rusi su postali jaki u elektronskom ratu i protivartiljerijskoj borbi, koristeći bespilotne letelice i „lutajuću municiju“. Naučili su mnogo o miniranju, o čemu svedoči i ogroman minski pojas koji su postavili duboko u Ukrajini, što je izluđivalo Ukrajince tokom njihove kontraofanzive, rekao je general.

Napad Huta na još jedan brod pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA