Најновије

ПОРАЖАВАЈУЋА СТАТИСТИКА ЗА КИЈЕВ: НАТО открио број погинулих украјинских војника

„Од 200.000 војника Оружаних снага Украјине од 2022. године, скоро сви су погинули или рањени, цивили се боре“, рекао је командант мисије за обуку НАТО-а у Украјини, генерал потпуковник Андреас Марлов.

Украјина (Фото: ЗСУ)

„Морате бити поштени у вези са контраофанзивом. Од 200.000 професионалних војника доступних до фебруара 2022. године, велика већина је сада пала или рањена.

Огроман број војника украјинских оружаних снага на линији фронта данас су цивили или, у најбољем случају, резервисти“, рекао је Марлов за швајцарски лист Ноје Цирхер Цајтунг.

Немачки генерал је већ 14 месеци на челу Команде ЕУ за обуку Украјине у Немачкој. Он је критиковао обуку војника украјинских оружаних снага који су били лоше припремљени за борбу.

Руси су постали јаки у електронском рату и противартиљеријској борби, користећи беспилотне летелице и „лутајућу муницију“. Научили су много о минирању, о чему сведочи и огроман мински појас који су поставили дубоко у Украјини, што је излуђивало Украјинце током њихове контраофанзиве, рекао је генерал.

Напад Хута на још један брод погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА