Najnovije

Naprednjaci slave 16. rođendan u Vršcu: Grad pod opsadom, deci otkazani časovi. Tarifa ista – 2.000 dinara, sendvič i voda

Srpska napredna stranka danas obeležava svoj 16. rođendan, a proslava se ovog puta održava u “Milenijum centru” u Vršcu. Grad je u opsadnom stanju, saobraćaj u nekim ulicama će biti zaustavljen, deci su otkazani časovi u muzičkoj školi, a prisustvo je obavezno za sve zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama. Ostalim građanima se nudi isto što i uvek 2.000 dinara, sendvič i flašica vode. Nekima je “zapala” i besplatna frizura…

Uoči proslave rođendana Srpske napredne stranke i dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vršac je u užurbanim pripremama.

Ulice su oprane, očišćeni su čak i saobraćajni znakovi. Hala Milenijum u kojoj će se održati proslava je u potpunosti blokirana. Vlasnici lokala su obavešteni da danas moraju da zatvore radnje, deci koja pohađaju muzičku školu u ovom centru otkazani su časovi.

Kako kažu građani Vršca, ne rade ni lokali u dve prometne ulice – Bulevaru Žarka Zrenjanina i Ulici Vuka Kardžića. Na automobilima u ovim ulicama osvanule su poruke sledeće sadržine:

“Poštovani sugrađani, stanari i korisnici prostora obaveštavamo vas da će u četvrtak 24. oktobra, u vremenu od 12 do 22 sata, saobraćaj biti potpuno obustavljen zbog potrebe za parkiranjem velikog broja autobusa na kolovozu”, piše izeđu ostalog u ovoj poruci.

Roditeljima dece koja pohađaju muzičku školu stizalo je sledeće obaveštenje:

“Sutra ne možemo da održimo časove u Milenijumu, zbog posete predsednika. Tako da moramo da otkažemo časove”.

Prema informacijama portala Nova svaki Mesni odbor SNS dobio je nalog da na proslavu dovede najmanje 200 ljudi.

2.000 dinara ili frizura

“Autobusi kreću iz Žablja, Čuruga, Kaća, Novog Sada i okoline. Ja ne mogu da verujem da svako ko ide tim autobusima za Vršac dobija sendvič, flašicu vode i 2.000 dinara. Vozači autobusa takođe dobijaju sendvič i 1.000 dinara da nešto popiju, ali nisu obavezni da prisustvuju tom skupu”, piše u jednoj od poruka koje prosleđuju građani.

Obavezu da prisustvuju ovom stranačkom skupu imaju i zaposleni u javnim ustanovama i preduzećima. Iz jednog vrtića stiže vest da će vaspitačice zauzvrat dobiti besplatnu frizuru u jednom lokalnom frizerskom salonu.

„Ne znam da li će na žurki jesti parizer i  paštetu“

Zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić, koja inače stanuje u Vršcu, kaže da nije sve tako crno kada živite u državi u kojoj se neguje kult ličnosti.

„Evo, na primer, vršačke vaspitačice su dobile pare za frizuru i šminku kako bi bile lepe na proslavi 16. rođendana SNS-a. Dok se jedan broj vaspitačica bude frizirao i šminkao, njihov posao radiće neke druge vaspitačice koje nisu bile te sreće da im se plati da budu lepa i nasmejana lica na rođendanskim fotografijama SNS-a. Radnici koji rade u lokalima u ulici Vuka Karadžića u Vršcu sutra će neočekivano imati slobodan dan, jer je njihovim poslodavcima „preporučeno odgore“ da sutra ne rade, pošto tom ulicom treba da prođe jedan mnogo bitan član SNS-a. Mnogi Vrščani dobiće po 2.000 dinara da sutra zauzmu jedno od 5.000 mesta koliko ih ima u SPC Milenijum“, kaže Rakić.

Međutim, dodaje ona, izgleda da nema nešto puno entuzijazma kod domaćeg stanovništva, pa će hala morati da se puni sa ljudima iz čitave Srbije.

„I svima se osim sendviča i flašice vode plaća sa 2.000 dinara dolazak u Vršac i glumljenje zadovoljnog naroda. Lepa vest za Vrščane je da su se radnici iz lokalnog komunalnog preduzeća razleteli ovih dana, pa su ulice i zelene površine očišćene od smeća, čak su i saobraćajni znaci čišćeni razređivačem od grafita, što je za svaku pohvalu. U blizini SPC Milenijum su čak prekrečena dva navijačka murala koja su godinama tu stajala i nisu nikome smetala, ali izgleda da im je odzvonilo sa dolaskom Vučića u Vršac. Gradska uprava je sastavila jedno mnogo ljubazno i dirljivo pisamce u kojima se stanovnicima bulevara Žarko Zrenjanin izvinjavaju što će im sutra partija koja je okupirala državu napraviti pakao od života, jer će im ulica biti potpuno blokirana zbog autobusa koji dolaze iz čitave Srbije na stranačku rođendansku žurku“, kaže Rakić i dodaje:

„Ne znam da li će se na rođendanskoj žurki jesti jeftin parizer i pašteta od 37 dinara, ali znam da ovo čemu svedočimo ovih dana u Vršcu pokazuje da smo dosegli stepenik iznad partijske države – a to je država jednog čoveka! Naime, na apsolutno svakom bilbordu u Vršcu, a ima ih oko 50-ak je poster Aleksandra Vučića na kom piše „Gradski odbor SNS Vršac“. Aleksandar Vučić nije član Gradskog SNS odbora, jer nema prebivalište u Vršcu. Takođe on nema nijednu funkciju u SNS-u jer je običan član, pa je potpuno nejasno otkud samo on na bilbordima. Zar u šesnaestogodišnjoj istoriji SNS-a nema još zaslužnih članova? Zar osnivač SNS-a Tomislav Nikolić nije zaslužio bar jedan bilbord? Izgleda da ni aktuelni predsednik SNS-a Miloš Vučević nije dostojan da dobije bar jedan bilbord na rođendanskoj proslavi vlastite stranke. Potpuno je izlišno govoriti da nema nijednog bilborda sa slikom domaćina – Gradskog SNS odbora iz Vršca. Poruka je jasna: Vučić vredi bar 50 puta više od svih naprednjaka, jer njemu svih 50 bilborda, a ostalima – šipak. Sutra će Vršac biti jedan mnogo tužan grad i biće tako dokle god živimo u državi koja neguje kult ličnosti i strahovladu, u kojoj je jedna partija iznad države i zakona“.

Izvor: Nova

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA