Najnovije

SPREMA SE DRŽAVNI UDAR! Novi Majdan sada gotovo siguran

Predsednica Gruzije Salome Zurabišvili i opozicione stranke planiraju da proglase rezultate parlamentarnih izbora nelegitimnim i da naprave tehničku vladu, rekao je Šalva Papuašvili.

Predsednica Gruzije Salome Zurabišvili i opozicione stranke nazivaju rezultate parlamentarnih izbora nelegitimnim kako bi pripremili teren za državni udar, izjavio je predsednik gruzijskog parlamenta Šalva Papuašvili.

"Ta scena je unapred pripremljena: da se rezultati proglase nelegitimnim  i da se formira tehnička vlada. Sve je to poprište puča ka kome idu i time se protive ustavnom poretku", rekao je Papuašvili danas na brifingu i istakao da "Gruzija to neće dozvoliti".

Podsetimo, predsednica Gruzije Salome Zurabišvili izjavila je da ne priznaje rezultate glasanja na izborima, da je ta zemlja "žrtva ruske specijalne operacije", kao i da niko ne može da joj oduzme "evropsku budućnost".

Ona je, dajući podršku gruzijskoj opoziciji, pozvala građane na protest u Tbilisiju danas u 19 časova, zbog rezultata izbora, za koje je rekla da su "totalni falsifikat" i "potpuna krađa" glasova, preneo je AP.

Prema podacima Centralne izborne komisije, na parlamentarnim izborima u Gruziji održanim tokom vikenda, zaključno sa jutrom 27. oktobra, izlaznost je bila 58,94 odsto, a nakon prebrojavanja glasova sa 99,3 odsto biračkih mesta, vodeća partija Gruzijski san osvojila je 54,086 odsto glasova.

Opozicioni blok Koalicija za promene dobio je 10,9 odsto glasova, Jedinstvo-nacionalni pokret - 10,1 odsto, Jaka Gruzija - 8,7 odsto, Gakarija za Gruziju - 7,7 odsto.

Na osnovu ovih podataka, vladajuća partija Gruzijski san može dobiti 61 mandat u novom sazivu parlamenta, dok opozicija može zajedno dobiti 89 mandata i tako ostvariti većinu.

Opozicione stranke i koalicije ne priznaju rezultate izbora najavile su protestne skupove i bojkot parlamenta.

"Leopard" pokušao da pobegne iz ruskog okruženja, naleteo na minu, a...

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA