Najnovije

Ukrajinci u obruču kod Lisičanska, 1000 Ukrajinaca se predalo u Ugljedaru

Ukrajinska vojska upala je u obruč ruske vojske u blizini Lisičanska u Luganskoj Narodnoj Republici, rekao je vojni ekspert Andrej Maročko.

„Posle uspešnih dejstava naših trupa i oslobađanja sela Verhnjekamenski ukrajinska grupa koja se nalazila u području Belogorovke i zapadno od Lisičanska našla se u poluokruženju“, rekao je on.

Jedinice grupe Jug oslobodile su 2. oktobra Verhnjekamenski, Donjecka Narodna Republika.

Ugljedar

Kijevski režim je papreno platio odbranu Ugljedara.

Ruski ratni izveštači, koji su sa svojom vojskom ušli u taj južnodonbaski grad, navode da je do 1000 ukrajinskih vojnika palo u zarobljeništvo.

Vojni analitičar Jurij Podoljaka navodi da je Ukrajina dve godine borbi za Ugljedar platila sa „više hiljada poginulih vojnika i oficira“.

On navodi i da tela nekoliko stotina ukrajinskih vojnika leže oko jedinog puta kojim su mogli da se povlače (beže) iz Ugljedara.

To je put prema Bogojavljenki koja se nalazi severno od Ugljedara.

Rusi su već na periferiji Bogojavljenke, a svakog časa može početi i njihov napad na Novoukrajinku.

To su poslednja dva ukrajinska utvrđenja koja ih dele od izlaska na obalu reke Volčja. A kad tu stignu – zaći će za leđa Kurahovu. Sa jugozapada i zapada.

Ovo je za kijevski režim utoliko opasnije što traju borbe za Selidovo i Cukurine. Pogotovo što ruske snage nadiru i prema Gornjaku koji zaobilaze sa zapada sa namerom da prvo zauzmu Izmailovo.

Moskovski vojni ekspert, rezervni potpukovnik Oleg Ivanikov ocenjuje:

„Oslobađanje Ugledara slomilo je ukrajinsku odbranu na jugu Donjecke Republike (DNR) i lišilo nacistički režim ostataka borbenog duha. Ništa sada ne ometa napredovanje naše vojske. U narednim mesecima treba očekivati oslobađanje cele teritorije DNR. A onda su na redu Hersonska i Zaporoška oblast“.

Ruski pukovnik Anatolij Matvijčuk drži „nišan“ još više:

“S padom Ugljedara probijamo potpuno ukrajinsku odbranu na jugu Donbasa. Sada naša vojska može nastupati i prema Kramatorsku i Slavjansku i prema Dnjepropetrovsku“.

Izvor: Fakti.org/rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA