Najnovije

INTENZIVAN SUKOB NA FRONU: Ruska armija pomera linije (MAPA)

U poslednjem izveštaju s ratnog područja, intenzivni sukobi beleže se u Pervomajskom, gde ruska armija uspešno prodire kroz naselje, dosežući središte uzduž linije odbrane na flanci Avdejevke.

Prema informacijama iz vojnog sektora, 1. armijski korpus aktivno provodi ofanzivu u Pervomajskom, angažujući se kako unutar samog sela, tako i duž perimetra, koristeći dronove za efikasno eliminisanje neprijateljskih položaja.

"Ruske trupe su se kretale duž ulice Peršotravneva do T-krsta, povezivanjem s ulicom Vorošilova. Borbe se nastavljaju", navode analitičari iz protivničkih redova, pokušavajući umanjiti stvarni napredak ruskih snaga.

Dodatno, izveštaji ukazuju da su ruske vojne snage zauzele deo puta između Pervomajskog i litice, produžavajući akcije prema istoku od Nevjelskog. U selu su ostvarile dodatne dobitke, posebno u urbanim delovima, i napredovale između jezera ka jugu od Pervomajskog.

Generalni štab Vojske Ukrajine izdao je jutarnji izveštaj o 18 napada ruskih trupa u blizini Pervomajskog, Nevjelskog i južnije od Tonjenkog. Kasnije tokom večeri, još četiri napada zabeležena su kod Nevjelskog.

JOŠ JEDAN KORUPCIONAŠKI SKANDAL: Pritvoren bivši ukrajinski funkcioner

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA