Најновије

ИНТЕНЗИВАН СУКОБ НА ФРОНУ: Руска армија помера линије (МАПА)

У последњем извештају с ратног подручја, интензивни сукоби бележе се у Первомајском, где руска армија успешно продире кроз насеље, досежући средиште уздуж линије одбране на фланци Авдејевке.

Прeма информацијама из војног сектора, 1. армијски корпус активно проводи офанзиву у Первомајском, ангажујући се како унутар самог села, тако и дуж периметра, користећи дронове за ефикасно елиминисање непријатељских положаја.

"Руске трупе су се кретале дуж улице Першотравнева до Т-крста, повезивањем с улицом Ворошилова. Борбе се настављају", наводе аналитичари из противничких редова, покушавајући умањити стварни напредак руских снага.

Додатно, извештаји указују да су руске војне снаге заузеле део пута између Первомајског и литице, продужавајући акције према истоку од Невјелског. У селу су оствариле додатне добитке, посебно у урбаним деловима, и напредовале између језера ка југу од Первомајског.

Генерални штаб Војске Украјине издао је јутарњи извештај о 18 напада руских трупа у близини Первомајског, Невјелског и јужније од Тоњенког. Касније током вечери, још четири напада забележена су код Невјелског.

ЈОШ ЈЕДАН КОРУПЦИОНАШКИ СКАНДАЛ: Притворен бивши украјински функционер

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА