Najnovije

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE: BRIKS ima čak 45 triliona dolara za investiranje - carstvo mogućnosti

Prema Izveštaju o bogatstvu BRIKS-a kompanije Henlei & Partners, ukupno investiciono bogatstvo država članica, koje se trenutno može uložiti, iznosi 45 triliona dolara.

Grupa ekonomija u razvoju BRIKS-a, koja je ranije činila Brazil, Rusiju, Indiju, Kinu i Južnu Afriku, doživela je veliku ekspanziju nakon što su joj se u januaru ove godine pridružile Saudijska Arabija, Iran, Etiopija, Egipat i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Prema izveštaju, deset zemalja trenutno ima 1,6 miliona pojedinaca sa imovinom koja se može investirati preko milion dolara, uključujući preko 4.700 sa preko 100 miliona dolara i preko 500 milijardera. Predviđeno je da će broj milionera porasti za 85% u narednih deset godina.

Blok sada čini 45% svetske populacije i 36% globalnog BDP-a, što je više od 30% udela G7.

„Uključivanje zemalja MENA [Bliskog istoka i severne Afrike] nije samo političko prestrojavanje, već priznanje njihovog rastućeg ekonomskog položaja“, rekao je Juerg Steffen, izvršni direktor Henlei & Partners, dodajući da „region, istorijski ključan zbog svojih energetskih resursa, sada potvrđuje raznovrsniju ekonomsku ulogu.”

Stefen je dodao da rastuće prisustvo zemalja MENA u BRIKS-u otvara carstvo mogućnosti za globalne investitore izvan regiona, „nudeći pristup brzorastućim potrošačkim tržištima, strateško geografsko pozicioniranje i jedinstveno kulturno i poslovno okruženje“.

Izveštaj pokazuje da Kina trenutno ima najveći broj milionera u bloku sa 862.400, dok Indija ima 326.400. Predviđeno je da će dve zemlje ostvariti najveći rast milionera u narednih deset godina od 85%, odnosno 110%.

Saudijska Arabija, UAE i Etiopija takođe su zabeležile značajan rast privatnog bogatstva u protekloj deceniji, a njihova milionska populacija je porasla za 35%, 77%, odnosno 30%.

Pročitajte OVDE o napretku ruske vojske na Kupjanskom pravcu fronta

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA