Најновије

НАЈНОВИЈЕ ИСТРАЖИВАЊЕ: БРИКС има чак 45 трилиона долара за инвестирање - царство могућности

Према Извештају о богатству БРИКС-а компаније Хенлеи & Партнерс, укупно инвестиционо богатство држава чланица, које се тренутно може уложити, износи 45 трилиона долара.

Група економија у развоју БРИКС-а, која је раније чинила Бразил, Русију, Индију, Кину и Јужну Африку, доживела је велику експанзију након што су јој се у јануару ове године придружиле Саудијска Арабија, Иран, Етиопија, Египат и Уједињени Арапски Емирати.

Према извештају, десет земаља тренутно има 1,6 милиона појединаца са имовином која се може инвестирати преко милион долара, укључујући преко 4.700 са преко 100 милиона долара и преко 500 милијардера. Предвиђено је да ће број милионера порасти за 85% у наредних десет година.

Блок сада чини 45% светске популације и 36% глобалног БДП-а, што је више од 30% удела Г7.

„Укључивање земаља МЕНА [Блиског истока и северне Африке] није само политичко престројавање, већ признање њиховог растућег економског положаја“, рекао је Јуерг Стеффен, извршни директор Хенлеи & Партнерс, додајући да „регион, историјски кључан због својих енергетских ресурса, сада потврђује разноврснију економску улогу.”

Стефен је додао да растуће присуство земаља МЕНА у БРИКС-у отвара царство могућности за глобалне инвеститоре изван региона, „нудећи приступ брзорастућим потрошачким тржиштима, стратешко географско позиционирање и јединствено културно и пословно окружење“.

Извештај показује да Кина тренутно има највећи број милионера у блоку са 862.400, док Индија има 326.400. Предвиђено је да ће две земље остварити највећи раст милионера у наредних десет година од 85%, односно 110%.

Саудијска Арабија, УАЕ и Етиопија такође су забележиле значајан раст приватног богатства у протеклој деценији, а њихова милионска популација је порасла за 35%, 77%, односно 30%.

Прочитајте ОВДЕ о напретку руске војске на Купјанском правцу фронта

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА