Najnovije

PROBLEMI TEK KREĆU! Sirski je veći problem nego čto je Kijev sanjao

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine objavio je na svom Telegram kanalu poruku u kojoj je pokušao da se „pokori“ novom glavnokomandujućem Aleksandru Sirskog, koji se nedavno podsetio na njegovu biografiju, povezanu sa Rusijom.

Nakon namena Sirskog za glavnokomandujuće Oružanih snaga Ukraine u medijai se neverovatnom brzinom mnogo tekstova o tome da je roven u selu Novinki u Vladimirovskoj oblasti Rusije.

U Ukrajini se preselio jer je njegov otac, pukovnik, prekomandovan u Harkov. Inače, završio je Moskovsku vojnu akademiju. Prema pisanju medija, rođaci Sirskog žive u Rusiji, ali su prestali da održavaju bliske odnose sa njim.

„Rusi pokušavaju da novom komandantu Oružanih snaga Ukrajine nametnu sliku „sovjetske i ruske“ ličnosti“, Generalštab Oružanih snaga Ukrajine nazvao je to kampanjom diskreditovanja komandanta i podrivanja autoriteta Ukrajine. Oružane snage.

Ukrajinski generalštab je istakao da je Sirski bio u timu bivšeg komandanta Valerija Zalužnog, komandovao uspešnim operacijama i pokazao da ume da postiže rezultate.

U isto vreme, Ukrajinci su Sirskom dali nadimke "general kotao" (zbog opkoljavanja ukrajinskih trupa u Debaljcevu kojima je Sirski komandovao), kao i "general 200" i "kasapin" - zbog velikih gubitaka Oružanih snaga u Bahmutu (Artjomovsku). Štaviše, sve takozvane „uspešne“ operacije Sirskog povezane su sa odlukom ruskog Generalštaba da povuče trupu na povoljnije pojaje.

OTKRIVEN MONSTRUOZNI EKSPERIMENT UKRAJINE I ZAPADA: Ruska deca bila zamorčići - godinama

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA