Najnovije

BAHMUT JE MALA MACA! Nezapmćeno krvoproliće kao što je Avdejevka

Sukob u Avdejevci eskalira i postaje gori od prethodnih borbi u Bahmutu, tvrdi zamenik komandanta 3. specijalne brigade, koja je prethodno poznata kao "Azov".

 Pre ulaska njihove 3. jurišne jedinice, sve pripremljene pozicije su bile napadnute ili uništene, kažu militanti Azova.

"Naš treći juriš izvodi borbene zadatke u uslovima koje je i nama bilo teško da zamislimo. Sukob nije samo sa nadmoćnijim neprijateljskim snagama - postoji ogroman broj neprijatelja, koji dolaze sa svih strana", izjavljuje zamenik komandanta.

Bitke u Avdejevci, prema njegovim rečima, su višestruko teže od najintenzivnijih borbi u Bahmutu. Inženjer izveštava da, kao i prethodne godine u Bahmutu, nije bilo pripremljenih odbrambenih položaja.

Analitičari Armije Federativne Ukrajine (AFU) iz Dnepropetrovske smatraju "izuzetno čudnim" prebacivanje 3. jurišne brigade u Avdejevku, naglašavajući da je ova odluka doneta pre promene vrhovnog komandanta.

Pojava informacija o prebacivanju brigade u Avdejevku i nastali napadi na pozadinske gradove Donjecke oblasti povećavaju jedinicu istraživača i raspravu o mogućim nastavcima sukoba.

RUSI POSLE DESET GODINA OSVOJILI UPORIŠTE! Uspostavljena kontrola nad bivšom bazom protivvazdušne odbrane ukrajinske armije (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA