Najnovije

ŠTA AMERIKANCI GUGLAJU: O Srbiji!?

Američka kompanija CashNetUSA objavila je zanimljivu mapu koja pokazuje najčešća pitanja o evropskim zemljama koja zanimaju Amerikance. Kompanija je analizirala razne upite na „Guglu” i složila mapu najčešćih pitanja Amerikanaca za svaku evropsku zemlju.

Kada je reč o našoj zemlji ono što ih je najviše interesovalo i o čemu su najviše guglali jeste „Da li Srbija podržava Rusiju?”, prenosi Indeks.

 „Zašto Nemačka ima toliko puteva?” bilo je pitanje o toj zemlji koje je najviše zanimalo Amerikance, dok je za Francusku ključno pitanje bilo: „Zašto imaju petla na dresu?”, a zaintrigiralo ih je i zašto Kipar ima toliko mačaka.

Kad je reč o Velikoj Britaniji, najviše je bilo upita zašto voze levom stranom puta, dok ih je za Rusiju mučilo pitanje zašto žele Černobilj. Zanimljivi su i podaci stigli i o susednim zemljama. Kad je o Hrvatskoj reč, Amerikance je najviše zaintrigirao geografski detalj, a najčešće su guglali ovo pitanje: „Hrvatska ima svu obalu?”. Čudili su se zašto Crna Gora ima špansko ime, zašto Mađarska ne koristi evro i zašto Bosna i Hercegovina „ima dva imena”.

Izvor: Politika 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA