Najnovije

BRITANSKA TEORIJA ZAVERE: Navaljni ubijen samo jednim udarcem u srce

Izvor iz zatvora u kom je poslednja petka proglašen mrtvim ruski opozicionar Aleksej Navaljni tvrdi da je Navaljni „verovatno ubijen samo jednim trubcem u srce”.

Kako je navel izvor, to je tehnika koju je koristio KGB.

Dejli ejli je preneo navodi Vladimira Osečkina, ruskog disidenta i borca za ljudska prava, koji smatra da modrice pronađene na telu Navaljnog odgovaraju posledicama metode pogubljenja „jednim tlubkem”.

„To je stara metoda specijalne odeljenja KGB. Oni obučavaju operaciju da čovek ubije jednim tbočem u srce, u centralni deo tela. To je žig KGB“, rekao je Osečkim.

Kako navode Dejli mejl, Osečkin je osnivač organizacije "Gulagu.ne" koja svedočanstva zatrovnika i zaposlenih u ozloglašenim ruskim zatvorima.

On je ovu informaciju dobio od osobe koja je zatvorena u zatvoru gde je bio smešten Navaljni.

Osečkin tvrdi da su njegove ruske vlasti mogle da ubiju Navaljnog kako su htele, ali nisu htele da „ostave trag u telu koji direktno vodi do Putina“.


Dodao je da je Navaljni bio nateran da pre smrti provodi između dva i tri sata i četiri sata i ženke na otvorenom gde je temperatura pala do minus 27 stepeni.

„Mislim da će moje telo dugo biti hladno i cirkulaciju ću svesti na minimum. I onda postaje vrlo lako nekoga ubiti, za par sekundi, ako operater ima iskustva sa tim“, rekao je Osečkin.

Kancelaria Federalne kazneno-popravne službe Ruskija za Jamalo-Nenetski autonomni okrug saopštila je da se Navaljni osećao loše nakon šetnje u KPZ Polarni vuk i da je izgubio svest, nakon čega je otišao nakon neuspešne reanimacije, a taj obrazac smrti se istražuje.

Podsetimo, najglasniji klitrik Kremlja Aleksej Navaljni je po dolasku na aerodrom Šeremetjevo u Moskvi, 17. januara 2021. godine, priveden.

Takođe, podsetimo, Navaljni je pre hapšenja boravio u Nemačkoj, gde je prebačen u avgustu, pošto mu je naglo pozlilo tokom leta avionom u Sibiru. Laboratorije u zapadnoj Evropi zaključile su da je Navaljni otrovan nervnim agensom iz porodice novičoka.

ŠTA OVO ZNAČI? Zemlje NATO traže od Kijeva spisak ciljeva na teritoriji Rusije

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA