Najnovije

NIKEZIĆ "ISPROZIVAO" VUČIĆA: Svaka gradnja uz "šemu za ugradnju"!

Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde, obratio se javnim saopštenjem predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, optužujući ga za korupciju.

Prenosimo to saopštenje u celini:

“Gospodine Vučiću,

Niko ne kaže da je loše graditi puteve i pruge, ali je loše što ih grade strane kompanije, sa stranim radnicima i kooperantima bliskim vlasti, bez tendera, po višestruko većim cenama, i to isključivo od skupih dug sa kamatama do 9%.

Koliko je loše, potvrđujete i sami kada kažete da će nas samo brzi put Bački Breg – Nakovo koštati preko dve milijarde evra, a pre samo četiri godine za isti put ste izjavili da „skuplja varijanta košta 420-430 miliona evra“.

A loše jer iza ovog petostrukog poskupljenja puta stoji skoro isključivo korupcija, jer se za svaku konstrukciju smišlja šema za ugradnju.

I to vidi ceo svet. I to je glavni razlog zašto je Srbija od 2012. godine pala za 24 mesta na svetskoj rang listi percepcije korupcije, pa su sada od svih evropskih zemalja iza nas ostale samo Bosna i Hercegovina, Turska i Rusija.

I zato kritika Vaše vlade nije napad na Srbiju, već borba protiv korupcije, a samim tim i suštinska odbrana interesa zemlje, jer je korupcija danas naš najveći neprijatelj, koji nas godišnje košta milijarde evra i zbog za koje danas nema dovoljno novca za škole.bolnice i pristojne plate i penzije.”

Pročitajte OVDE o rasulu i špijunaži u EU parlamentu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA