Najnovije

NOVI PAKAO NA FRONTU! Ukrajina izgubila novo utvđenje, cena je 3.500 marinaca

Gubernator Hersonske oblasti Vladimir SALJDO: „Marinci iz Gardijske 810. brigade, zajedno sa svojom borbenom braćom, padobrancima, dizanjem zastave su poručili: Krinki su oslobođeni“.

Gubernator Hersonske oblasti Vladimir Saljdo objavio je snimak kako ruski vojnici razvijaju državnu trobojku u naselju Krinki, oslobođenom od Oružanih snaga Ukrajine.

Precizirao je: „Marinci iz Gardijske 810. brigade, zajedno sa svojom borbenom braćom, padobrancima, dizanjem zastave su poručili: Krinki su oslobođeni“.

Saljdo je takođe naglasio da je višemesečna Krinki-avantura kijevskog režima koštala života 3,5 hiljada građana Ukrajine, a nije mu donela ništa.

Ministar odbrane Sergej Šojgu raportovao je Vladimiru Putinu da su Krinki, koji se nalaze na levoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti, prešli pod punu kontrolu Oružanih snaga Rusije.

Prema njegovim rečima, držanjem tog placdarma Oružane snage Ukrajine želele su da naprave prodor ka Krimu pa su u tom naselju koncentrisale četiri dobro obučene i opremljene brigade svog 30-og korpusa marinaca.

ZAROBLJENI UKRAJINSKI VOJNICI: Čekali pogodan trenutak pa podigli ruke i predali se

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA