Najnovije

ŠTA TO KIJEV SPREMA SPREMA? Zakon o vojnoj službi se menja

Kijev revidira zakon o vojnoj službi zbog nedostatka ljudstva.

Ukrajinski parlament raspravlja o ograničenjima za decu onih koji izbegavaju regrutaciju u sklopu sveobuhvatnih reformi mobilizacije koje trenutno sprovodi Kijev. Kazne za decu onih koji izbegavaju vojni rok uključivale bi zabranu pohađanja visokog obrazovanja, otkrio je jedan poslanik, piše Raša tudej.

Kijev revidira zakon o vojnoj službi zbog nedostatka ljudstva, što podriva njegove ratne napore protiv Moskve. U okviru novih pravila, ljudi koji se ne jave u službe za regrutaciju suočiće se sa značajnim kaznama.

Vadim Ivčenko, poslanik iz Komiteta za nacionalnu bezbednost, odbranu i obaveštajne poslove, rekao je u utorak za ukrajinski Telegraf da je izazov osigurati da prinuda bude ustavna.

NOVI PAKAO NA FRONTU! Ukrajina izgubila novo utvđenje, cena je 3.500 marinaca

 „Ostaviti osobu bez novca da umre, to bi bilo pogrešno. Ali moraju postojati druge mere“, objasnio je on.

„Političko rukovodstvo predlaže ovo: ako ne želite da ispunite svoju građansku dužnost i branite otadžbinu, država može da vam uskrati usluge. Na primer, nećete dobiti podršku države, vaša deca neće ići u srednju školu“, objasnio je Ivčenko.

Ivčenko tvrdi da bi otežavanje pristupa bankovnim računima bilo efikasno u društvu bez gotovine. „Podići će gotovinu, ali šta možete kupiti s tim osim namirnica? Ništa: ni stan, ni auto, ni kartu za voz. Sada je sve elektronsko“.

Odbacujući sve moguće žalbe Evropskom sudu za ljudska prava, Ivčenko je rekao da vlasti računaju na podršku običnih vojnika. „Onima koji su u ratu potreban je ovaj zakon jer žele da budu demobilisani“, rekao je on.

O amandmanima na zakon će se verovatno raspravljati ove nedelje, pre nego što se očekuje da zakon bude usvojen u drugom čitanju, predvideo je poslanik. Članovi vladajuće stranke predsednika Vladimira Zelenskog glasaće „kako im kaže“ vlada, rekao je on.

RUSKI DOBROVOLJAC OGORČEN SA PRVE LINIJE FRONTA: Zbog njegovog postrojavanja poginulo je 65 ljudi

Izvor: Politika.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA