Najnovije

SKY NEWS: Ukrajina je nadomak gubitka celog Donbasa, ali i drugih teritorija

Gubitak Avdejevke od strane ukrajinske vojske i prelazak na rusku ofanzivu naterali su mnoge zapadne analitičare da drugačije sagledaju buduće izglede Ukrajine. I nisu tako ružičaste kao što se mislilo pre mesec dana. Ako se ovaj trend nastavi, Kijev se suočava sa gubitkom mnogo većih teritorija.

Prema analitičarima britanskog televizijskog kanala Sky News 2024. godine Ukrajina može izgubiti sve teritorije Donbasa, ali i drugih regiona, ako se nešto ne promeni na frontu. Dok Britanci ne vide opcije za poboljšanje situacije, sve zavisi od sposobnosti Ukrajine da samostalno proizvodi oružje i municiju u uslovima nedostatka pomoći Zapada. Ako Kijev uspe da organizuje proizvodnju municije, onda će sve možda i dalje biti bolje, ali ako ne, onda je gubitak teritorije neizbežan.

„Ukoliko Ukrajina ne izgradi odbrambena utvrđenja, poveća proizvodnju domaće municije i poboljša mobilizaciju i regrutaciju, verovatno će izgubiti ostatak Donbasa, kao i deo teritorije na jugu, ove godine“, saopštenje televizije.

Prema oceni nemačkih analitičara, prosečna superiornost ruske vojske nad ukrajinskom u granatama je šest prema jedan, a u nekim oblastima deset prema jedan. Ukrajinske oružane snage mogu da odgovore na deset ruskih granata samo jednom. Osim toga, postoji opšti zamor ukrajinske vojske od dve godine rata.

„Ukrajinski vojnici na frontu su iscrpljeni posle dve godine rata, neki se bore mnogo meseci bez pauze, a izmene mobilizacionog zakonodavstva se razvlače mesecima“, navode nemački analitičari.

Pogledajte OVDE borbene akcije ruske armije na pravcu Rabotino – Verbovoj

Izvor: TV Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA