Najnovije

ZELENSKI PRIZNAO AMERIČKIM SENATORIMA: Izgubićemo rat bez pomoći Vašingtona

Američka delegacija sastala se sa ukrajinskim predsednikom u Lavovu u pokušaju da izvrši pritisak na republikance da odobre paket pomoći u iznosu od 60 milijardi dolara.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski upozorio je delegaciju demokratskih poslanika da njegova zemlja može da "pobedi Rusiju" samo uz vojnu pomoć Sjedinjenih Država i da će sigurno propasti bez te finansijske pomoći.

"Svaki zvaničnik koga smo videli, počevši od ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, jasno je rekao: ako Ukrajina dobije pomoć, ona će dobiti rat i pobediti Rusiju. Ali ako ne dobiju pomoć, sigurno će izgubiti rat", napisao je šef delegacije, lider demokratske većine u Senatu Čak Šumer na Iksu.

On je još jednom pozvao predsedavajućeg Predstavničkog doma republikanca Majka DŽonsona i kongresmene da usvoje predlog zakona koji je u februaru odobrio Senat, kojim bi se Ukrajini, Izraelu i Tajvanu obezbedila pomoć od 95 milijardi dolara.

Američka administracija je prethodno uputila zahtev Kongresu za dodatna budžetska izdvajanja u fiskalnoj 2024. godini, prvenstveno za pomoć Izraelu i Ukrajini, kao i za suprotstavljanje Kini i Rusiji u azijsko-pacifičkom regionu.

Američki Senat je prethodno odobrio zakon od 95 milijardi dolara i poslao ga Predstavničkom domu.

Međutim, republikanci u Donjem domu izrazili su protivljenje, jer su izostavljene odredbe o bezbednosti južne granice zemlje u jeku imigracione krize.

JURIŠNE JEDINICE VOJSKE RUSIJE UPADAJU U CENTAR NEPRIJATELJA: Snimak pokazuje jak napad na Rabotinu (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA