Najnovije

Ruski Su-34 pogodio mesto okupljanja ukrajinskog ljudstva i tehnike kod Kupjanska

Ruski lovac-bombarder Su-34 uništio je koncentrisanje ljudstva i tehnike neprijatelja na kupjanskom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Posada zenitno-raketnog sistema „buk M3“ grupe snaga „Zapad“ uništila je borbene i izviđačke bespilotne letelice Oružanih snaga Ukrajine na kupjanskom pravcu zone specijalne vojne operacije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je tokom borbe posada zauzela položaj koristeći radarsku stanicu opsega 360 stepeni, detektovala približavanje neprijateljskih bespilotnih letelica i ispalila rakete kako bi ih uništila.

Pripadnici Kostromskog puka Ivanovske gardijske jedinice Vazdušno-desantnih snage Rusije uništili su grupu ukrajinskih vojnika u uporištu na prvim linijama kod Artjomovska.

Vojni inženjeri grupe „Centar“ nastavljaju deminiranje Avdejevke, uništavajući od 100 do 400 eksplozivnih predmeta svakog dana.

Kako se navodi u saopštenju, inžinjerijske izviđačke patrole Centralnog vojnog okruga nastavljaju da pregledaju i čiste glavne puteve, stambene i administrativne zgrade u Avdejevki kako bi osigurale bezbednost civila i nesmetano dalje napredovanje ruskih trupa.

OPŠTE RASULO: Ukrajinci pešice beže sa položaja, ostavili sve za sobom - Rusi objavili snimke

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA