Najnovije

UKRAJINA PONOVO UDARILA NA BELGOROD: U napadu dronom ubijene tri osobe

Oružane snage Ukrajine su uz pomoć drona kamikaze napale automobil na periferiji sela Počaevo.

Tri osobe su poginule u napadu ukrajinske bespilotne letelice u Belgorodskoj oblasti, saopštio je guverner Vjačeslav Gladkov.

"Oružane snage Ukrajine su uz pomoć drona kamikaze napale automobil na periferiji sela Počaevo, u okrugu Grajvoronski. U automobilu su bili građevinski radnici. Nažalost, u eksploziji su poginula tri civila", napisao je Gladkov na Telegramu.

On je dodao da su još tri osobe povređene u napadu.

Napadi na Belgorod

Belgorodska oblast više puta je bila meta ukrajinskih napada, a najsmrtonosniji se dogodio 30. decembra prošle godine kada je u velikom bombardovanju stradalo najmanje 25 civila, uključujući petoro dece, dok je više od 100 ranjeno.

Ministarstvo odbrane Rusije tada je saopštilo da je Kijev izvršio neselektivni raketni napad na grad, a korišćene su dve rakete "oljha" sa zabranjenom kasetnom municijom, a Belgorod je gađan i iz višecevnog bacača raketa "vempajer" češke proizvodnje.

Od 11. aprila 2022. godine uspostavljen je visok (žuti) nivo opasnosti od terorizma širom Belgorodske oblasti, zbog zaoštravanja situacije na rusko-ukrajinskoj granici i pojačane aktivnosti ukrajinske vojske u pograničnim oblastima.

RUSKA ARTILJERIJA IZVELA ŽESTOK NAPAD: Pešadija ostala nepostavljena (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA